Acasă Actualitate Social A FOST INAUGURAT - Centrul de consiliere pentru agresori şi-a deschis porțile,...

A FOST INAUGURAT – Centrul de consiliere pentru agresori şi-a deschis porțile, în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

A FOST INAUGURAT  Orașul nostru are de astăzi primul centru de consiliere pentru agresori. Acesta a fost realizat ca și o extindere a Azilului de Noapte și răspunde, lunar, nevoilor speciale a cel puțin 15 agresori.

În cadrul proiectului finanțat din fonduri norvegiene, au fost realizate două centre pentru agresori, unul pentru comunitate și altul aflat în cadrul Penitenciarului Baia Mare. Centrul de consiliere a fost inaugurat astăzi și răspunde nevoilor agresorilor prin ședințe de consiliere. Acest spațiu este destinat activităților cu agresorii cărora li se vor oferi servicii de prevenire și combatere a violenței în familie.

Mai mult, pe lângă serviciile de consiliere oferite victimelor și agresorilor, aceștia pot beneficia de cazare și masă.

„Potrivit proiectului, centrul trebuie să ofere servicii de consiliere pentru un număr de 60 de agresori aflați în unitatea de detenție din Baia Mare și pentru alți 15 din cadrul comunității. Cu cei din cadrul comunității luăm legătura prin intermediul poliției sau al altor instituții și îi convingem prin specialiștii noștri să vină la ședințele de consiliere”, a declarat Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, în urmă cu câteva luni, când lucrările erau încă în toi.

Astăzi, 27 ianuarie 2017, în urma inaugurării, centrul este pregătit să primească beneficiarii proiectului.

ActualMM

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA