Acasăsinucidere maramuresFOSFORUL - Cum il utilizam si care sunt posibilitatile de reciclare !

FOSFORUL – Cum il utilizam si care sunt posibilitatile de reciclare !

spot_img

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană lansează o consultare privind modalitățile de utilizare a fosforului într-un mod mai sustenabil, dar şi posibilităţile de reciclare ale ascestuia.

Fosforul este folosit pe scară largă în agricultură și constituie un component esențial al îngrășămintelor și al hranei pentru animale, însă este o resursă fără înlocuitori. Rezervele disponibile sunt limitate, prețurile sunt volatile, iar în prezent fosforul este în mare parte risipit, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare în ceea ce privește costul și disponibilitatea sa în viitor, atât în UE, cât și în întreaga lume.

„În prezent noi risipim această resursă prețioasă și creăm un poluant. Printr-o utilizare mai eficientă vom reduce impactul acestuia asupra mediului și vom ameliora securitatea aprovizionării. De asemenea, putem crea noi oportunități de afaceri în sectorul reciclării”, a declarat Janez Potočnik, comisarul pentru mediu.

În acest context, consultarea lansează întrebarea cu privire la modul în care se poate asigura că rezervele vor continua să fie disponibile pentru generațiile viitoare și în care se pot reduce la minimum efectele adverse pe care fosforul le poate avea asupra mediului.

Comunicarea CE nu a fost elaborată în perspectiva unei legislații specifice privind fosforul, dar invită instituțiile europene și toate părțile interesate să își exprime punctele de vedere în legătură cu acest subiect. Parlamentul European, Consiliul și celelalte instituții europene, cetățenii, autoritățile publice, ONG-urile și întreprinderile sunt invitate să transmită punctele lor de vedere până la 1 decembrie 2013. În cursul anului 2014, Comisia va analiza contribuțiile primite, iar rezultatele obținute vor fi integrate în cadrul politicilor relevante, de la politica agricolă la politica privind apa și deșeurile, până la măsurile legate de materiile prime.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA