AcasăEvenimentSportFormula 1. Hamilton pleacă primul la Monza în Marele Premiu al Italiei!

Formula 1. Hamilton pleacă primul la Monza în Marele Premiu al Italiei!

DISTRIBUIȚI

Echipa McLaren-Mercedes şi-a plasat ambele monoposturi în prima linie a Marelui Premiu al Italiei, după ce Lewis Hamilton şi Jenson Button au încheiat pe primele două locuri în calificări.
Lewis Hamilton a fost cronometrat în 1:24.010, timp mai bun cu 123 de miimi în raport cu cel stabilit de Button.

Al treilea pilot la startul cursei de duminică va fi brazilianul Felipe Massa, echipierul de la Ferrari aflându-se la cea mai bună clasare în calificări din acest sezon.

Dezamăgirea a venit din partea spaniolului Fernando Alonso care a încheiat sesiunea pe locul zece. Dublul campion mondial a dominat primele două secvenţe ale calificărilor impunând de fiecare dată timpul de referinţă, însă la ultimul tur cronometrat a ratat ieşirea din virajul Retifilio şi astfel şi-a compromis poziţia pe grilă.

Aflat la boxe în prezenţa preşedintelui FIA Jean Todt, bossul de la Ferrari nu şi-a putut ascunde frustrarea faţă de eroarea lui Alonso şi a părăsit boxa Scuderiei înainte ca spaniolul să-şi termine turul.

Ieşit prematur din Marele Premiu al Belgiei în urmă cu şase zile, Alonso a început tare sesiunea de calificări de la Monza şi a impus timpul etalon la 1:24.175. Doar Hamilton a ţinut cât de cât pasul cu spaniolul şi s-a plasat pe locul al doilea cu 1:24.211.

Dominarea lui Alonso s-a menţinut şi în partea secundă a sesiunii, când pilotul de la Ferrari a oprit cronometrul la 1:24.242. În acel moment Button s-a clasat al doilea la doar 13 miimi în urma spaniolului.

Ultima secvenţă a calificărilor a început cu cei doi piloţi de la Ferrari ieşind în acelaşi timp de la boxe. Alonso şi Massa au pus în practică un joc exersat în antrenamentele de sâmbătă, când cei doi coechipieri şi-au dus reciproc trena precum cicliştii în marile tururi.

Alonso l-a tras bine după el pe Massa şi brazilianul se ducea la sub un minut şi 25 de secunde pe tur. Între timp Hamilton îi arunca lui Alonso mănuşa cu un timp impresionant, 1:24.010, performanţă care avea să fie decisivă în obţinerea de către britanic al celui de-al patrulea pole position din 2012.

Performanţă bună şi pentru Paul di Resta de la Force India care a terminat pe patru, dar scoţianul din echipa indianului Vijay Mallya a fost penalizat cu cinci poziţii şi va pleca de pe nouă.

De această penalizare a profitat în primul rând Michael Schumacher. Al cincilea în calificări, septuplul campion mondial a urcat astfel în linia a doua alături de Massa pe un traseu unde tifosi italieni l-au zeificat pe vremea când concura pentru Ferrari. (sursa: onlinesport.ro)
Rezultatele calificărilor de la Monza (primii 10):
1.Lewis Hamilton    McLaren-Mercedes      1m24.010s
2.Jenson Button     McLaren-Mercedes      1m24.133s
3.Felipe Massa      Ferrari               1m24.247s
4.Paul di Resta     Force India-Mercedes  1m24.304s  +
5.Michael Schumacher Mercedes              1m24.540s
6.Sebastian Vettel  Red Bull-Renault      1m24.802s
7.Nico Rosberg      Mercedes              1m24.833s
8.Kimi Raikkonen    Lotus-Renault         1m24.855s
9.Kamui Kobayashi   Sauber-Ferrari        1m25.109s  10.Fernando Alonso   Ferrari               1m25.678s

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA