AcasăNews AlertFORMIDABIL! - La doar 12 ani, băimăreanul Patric Iluț este în top...

FORMIDABIL! – La doar 12 ani, băimăreanul Patric Iluț este în top 10 cei mai buni skateri sub 16 ani din lume

DISTRIBUIȚI

În intervalul 01- 03.10.2021 a avut loc la Innsbruck, Austria, Finala Campionatului Mondial de Skateboarding pentru sportivi sub 21 de ani.

La aceasta Finală au putut participa doar primii trei clasați (medaliații) la una din etapele de Campionat Mondial din vară. Asta însemnând că la Innsbruck au participat cei mai buni sportivi din lume în momentul de față. Printre ei s-a numărat și sportivul băimărean Patric Ilut, în vârstă de 12 ani, acesta câștigând titlul suprem la etapa din Budapesta.

La categoria groms, categoria lui Patric, au ajuns în semifinale 30 de sportivi, dintre aceștia calificandu-se în finală doar 10 sportivi, printre care și băimăreanul Patric. În urma run-rilor din finală, și a celor 5 best trick realizate perfect de Patric, acesta a reușit să se claseze pe locul 7, poziție mai mult decât onorantă, având în vedere că pt această finală la groms au participat copii până în 16 ani. În mod normal groms înseamnă sub 16 ani.

Mă simt onorat să fac parte din primii 10 skateri sub 16 ani, din lume! Concurența a fost fabuloasă, sunt mândru că am putut participa la un asemnea eveniment. Este o superperfomanta să ajung în finală cu asemnea concurenți”, declară Patric Ilut.

În concursul World Rookie Tour sunt înscriși peste 950 de rideri profesioniști din toată lumea, Patric fiind singurul român din circuit.

În urma rezultatelor lui Patric din acest sezon: Locul 1 CM Budapesta, locul 2 CM la Maribor, locul 4 la CM Modena, sportivul se situeza pe locul 3 în clasamentul mondial general la băieți sub 17 ani, în acest moment!!!

Sezonul de skateboarding s-a încheiat momentat pentru Patric, el schimbând placa de skate, cu cea de snowboard. Din decembrie, Patric începe sezonul competițional la snowboarding unde participă în cadrul evenimentelor FIS, EC și WC la 3 discipline: slopestyle, big air și snowboardcross.

Radu Țolaș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA