AcasăEvenimentFocuri de arma, urmariri, contrabandisti retinuti si peste 57.500 pachete țigări, în...

Focuri de arma, urmariri, contrabandisti retinuti si peste 57.500 pachete țigări, în valoare de 120.000 de euro (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

În cadrul mai multor acţiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 57.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 120.000 de euro, țigări ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. Pentru reţinerea celor implicaţi, care nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras zeci de focuri de avertisment în plan vertical.  În urma acţiunilor, opt cetățeni români sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar patru autoturisme au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontieră.

Pneuri gaurite de gloante
În dimineaţa zilei de 23 mai a.c., la nivelul S.P.F. Brodina– judetul Suceava, s-a desfăşurat o amplă acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, fiind astfel organizate  mai multe dispozitive de control  care au monitorizat  D.J. 176 A (comunicaţia Brodina de Jos-Argel). Astfel, în decursul a cateva ore, lucrătorii noştri au depistat în trafic, pe raza localităţii Argel, doua autoturisme care nu au oprit la semnalele regulamentare ale politistilor de frontiera. Astfel, acestia au fost nevoiti sa ii urmareasca si sa traga 18 focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile masinilor. Dupa urmariri de aproximativ 12 km, masinile au fost oprite, iar in una dintre ele se aflau R. Petru, de 24 de ani, si B. Dumitru, de 30 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judetului Suceava. Cealalta masina a fost abandonata pe un camp, iar soferul a reusit sa fuga. În interiorul masinilor au fost observate mai multe colete învelite în folie neagră, ce conţineau ţigări de contrabandă. Totodată, pe timpul urmăririlor, poliţiştii de frontieră au observat încă un autoturism marca Jeep Grand Cherokee înmatriculat în Anglia, abandonat pe un drum forestier de pe raza localităţii Argel, de asemenea încărcat cu ţigări de contrabandă.

Tisa: Autoturism urmarit de politia de frontiera. Sase focuri s-au tras dupa sofer

Azi dimineață, si la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației, judetul Maramures a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, in cadrul careia un echipaj al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe raza localității Tisa, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen. Si de aceasta data conducătorul auto a ingnorat semnalele lucrătorilor noștri, continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Crăciunești unde șoferul a abandonat mașina fugind pe un câmp din apropiere. Lucrătorii noștri au procedat la somarea prin voce a celui în cauză și deoarece acesta nu s-a supus, au tras, conform procedurilor legale, șase focuri de avertisment în plan vertical. În urma acțiunii, s-a reușit reținerea lui, fiind identificat ca B. Daniel, in varsta de 44 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. La cercetarea autoturismului au fost descoperite 10 colete care conțineau cantitatea de 4.996 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Patru autoturisme retinute la frontiera

Întreaga cantitate de ţigări, peste 25.800 pachete de tigari, în valoare de aproximativ 250.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele patru autoturisme au fost indisponibilizate la sediile PF  în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei tineri acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Poienile de Sub Munte: Doua persoane prinse cu tigari in munti
În data de 22 mai a.c., o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de Sub Munte a observat, într-o zonă muntoasă împădurită, două persoane care transportau de la linia de frontieră către interior mai multe colete voluminoase. Lucrătorii noștri i-au reținut pe cei doi si i-au identificat ca fiind cetățenii români pe nume Mihai C., de 24 ani, și Alexa C., de 22 ani, ambii domiciliați pe raza judetului  Maramures.

Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul  S.P.F. Rădăuţi – judetul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontieră spre localitatea Vicovu de Sus. Lucratorii nostri au tras un foc de armă în plan vertical si au reusit retinerea lui G. Victoraş, în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Piatra: Tigari descoperite abandonate de necunoscuti
Si politistii de frontiera de la Sectorul PF Sarasău – ITPF Maramures au observat, ieri, pe raza localității Piatra, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta către interiorul țării mai multe colete voluminoase, insa cei  în cauză au abandonat coletele la vederea lucratorilor nostri si s-au retras pe teritoriul ucrainean. In toate cele trei cazuri, la cercetarea terenurilor, au fost descoperite 31.730 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, cantitate care a fost ridicata în vederea confiscării, iar grănicerii ucraineni au fost informaţi pentru cercetarea în comun a evenimentelor. În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei tineri retinuti acte premergătoare sub aspectul pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA