AcasăEvenimentVIDEO - FOCURI DE ARMĂ - Trei ucraineni şi un maramureşean prinşi...

VIDEO – FOCURI DE ARMĂ – Trei ucraineni şi un maramureşean prinşi după ce poliţiştii de frontieră au tras cu mitraliera. Ţigările de contrabandă confiscate valorează 210.000 lei

DISTRIBUIȚI


Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut în flagrant 4 persoane care transportau tigari de contrabandă peste râul Tisa. Pentru reţinerea acestora lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare fiind trase 6 focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii au fost descoperite şi confiscate 24.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 210.000 lei.

In seara zilei de 05 ianuarie 2012, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 18.40, lucrătorii din cadrul sectorului PF Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care au trecut apa râului Tisa din Ucraina în România transportând colete voluminoase. Ajunşi pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea suspecţilor. Pentru că aceştia nu s-au supus somaţiilor prin voce lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare fiind trase 6 focuri de avertisment în plan vertical.

Astfel, au fost reţinuţi doi cetăţeni ucraineni Attila K. şi Victor K., iar în imediata apropiere a mai fost identificat şi reţinut un cetăţean român Nicolae M. domiciliat în localitatea Crăciuneşti.

La cercetarea terenului au fost descoperite 40 colete ce conţineau cantitatea de 24.000 pachete cu ţigări de provenientă ucraineană în valoare de aproximativ 210.000 lei. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene care au reţinut pe aceeaşi direcţie  un cetăţean ucrainean şi au descoperit 16 baxuri cu ţigări din acelaşi lot. Politistii de frontiera au continuat verificarile in zona iar in locuiţa lui Nicolae M. a mai fost descoperit ascuns un cetăţean ucrainean care a participat la activitatea de contrabandă.

De asemenea in cadrul cercetarilor s-a stabilit faptul că activitatea de contrabandă era coordonată de către B.V. care urma sa preia ţigările de provenienţă ucraineană de la Nicolae M. Acesta a fost invitat la sediul SPF Sighetu Marmaţiei pentru audieri.

Cei in cauza cu vârste cuprinse între 19-38 ani sunt cercetati de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA