Acasă Eveniment Focuri de armă la frontieră pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări (VIDEO)

Focuri de armă la frontieră pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat  peste  38.000 pachete cu ţigări în valoare de  374.000 lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două  focuri de armă în plan vertical.

Ieri, 11 martie, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina, jud. Suceava, au observat, în apropierea frontierei de stat (pe raza localităţii Straja), un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase, de la linia de frontieră spre  interiorul ţării.
Oamenii legii au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical.
Nici de această data, persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele şi fugind în direcţii diferite.
S-a trecut la monitorizarea zonei în vederea depistării şi reţinerii persoanelor în cauză, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.
La scurt timp, poliţiştii de frontieră au depistat în zonă un autoturism marca BMW, în care se aflau trei persoane de sex masculin, identificate ca fiind Vasile N., de 33 ani, Petrică N., de 20 ani şi C.P., de 17 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.
Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului unde în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că acestea aveau rolul de a introduce ilegal ţigările în ţară şi de a asigura zona.
Totodată, la faţa locului au fost descoperite 62 baxuri ce conţineau  31.120 pachete ţigări,  de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 311.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele trei persoane sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.
De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Tot ieri în jurul orei 20.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighet au observat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa râului Tisa, din Ucraina în România.
Poliţiştii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au sărit în apă retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.
În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, totodată fiind anunţate şi  autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea continuării în comun a cercetărilor.
La faţa locului, au fost descoperite 10 colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.000 pachete ţigări, în valoare de 63.000 de lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

LACRIMI ȘI DURERE – Violonistul băimărean Fabian Ghișe a fost condus pe ultimul drum. Doliu în Ansamblul Folcloric Național Transilvania

Violonistul băimărean Fabian Ghișe, decedat zilele trecute în apartamentul în care locuia, a fost condus ieri pe ultimul drum de către familie, prieteni și...

EPISCOPIA A FĂCUT ANUNȚUL – Cum se va desfășura Luminația în cimitirele din Maramureș

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a annunțat, printr-un comunicat de presă, cum se va desfășura Luminația din acest an. Mai exact, Episcopia...

RESPECT PENTRU BUNICI – Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, a început derularea proiectului

Data de 28 octombrie 2020 marchează prima zi de campanie de informare a persoanelor vârstnice și a comunității, cu privire la serviciile oferite, scopul,...

PREOCUPĂRI ÎN PANDEMIE – Paza Spitalului Județean din Baia Mare s-ar putea schimba cu una mai scumpă, în timp ce pacienții așteaptă în frig

Nu ne putem pronunța (încă) cu privire la calitățile administrative ale proaspătului instalat în funcția de conducere a Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, însă...

ACTUALIZARE/ HAOS TOTAL – Comuna Recea a intrat în CARANTINĂ. Locuitorii au aflat prin RO-ALERT, autoritățile nu au comunicat nimic

Este din ce în ce mai evident că ne aflăm în mijlocul unui haos când vorbim despre măsurile luate de autoritățile județene cu privire...