AcasăActualitate112FOCURI DE ARMĂ ÎN MARAMUREȘ – Mai mulți contrabandiști, urmăriți de polițiștii...

FOCURI DE ARMĂ ÎN MARAMUREȘ – Mai mulți contrabandiști, urmăriți de polițiștii de frontieră la Sighet și Vișeu (GALERIE FOTO)

DISTRIBUIȚI

FOCURI DE ARMĂ ÎN MARAMUREȘ  În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, peste 31.500 pachete cu țigări, în valoare de peste 365.800 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere. Pentru oprirea contrabandistilor de tigari, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase sapte focuri de avertisment.

În data de 29 martie a.c., în jurul orei 00.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului, județul Maramureș, a observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Cu această ocazie, în zonă au fost descoperite 41 colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 21.440 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 250.400 lei.

Și polițiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, au depistat în această dimineață, la malul râului Tisa, mai multe persoane, care transportau  colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 14 colete care conțineau cantitatea de 9.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 115. 000 lei.

În ambele cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Azi dimineață, în jurul orei 05.40, la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul ucrainean Heorhii F., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Polo, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 280 pachete de țigări, marca Ashima, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 420 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Informații furnizate de ITPF Sighetu Marmației

citeşte şi ANUNȚ DE INTERES PUBLIC – 10% reducere pentru băimărenii care își achită integral taxele și impozitele pentru anul 2018, până la data de 2 aprilie

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA