AcasăAdministrațieFOCARE DE INFECȚIE ÎN MIJLOCUL BĂII MARI – Cetățenii, revoltați de problema...

FOCARE DE INFECȚIE ÎN MIJLOCUL BĂII MARI – Cetățenii, revoltați de problema gunoaielor aruncate la „marginea drumului”. Una dintre cauze ar fi și lipsa de containere

spot_img

DISTRIBUIȚI

FOCARE DE INFECȚIE ÎN MIJLOCUL BĂII MARI   O situație cel puțin jenantă pentru Baia Mare este intens discutată în ultimele zile pe rețelele de socializare, de către cetățenii urbei. Băimărenii sunt revoltați de faptul că locurile special amenajate pentru aruncarea gunoaielor din mai multe zone ale orașului au devenit adevărate focare de infecție.

Una dintre cauzele pentru care s-a ajuns în această situație poate fi indiferența și/sau comoditatea cu care unii dintre locuitorii acestor zone își aruncă resturile menajere. Mai exact, aceștia preferă să își așeze gunoiul lângă containere în loc să mai facă doi pași și să le arunce în locul special amenajat, fără să le pese de vecinii și trecătorii cărora li se întoarce stomacul pe dos doar trecând pe lângă ele.

Pe de altă parte, unii dintre băimăreni se plâng că nu mai au unde să-și ducă gunoiul după ce mai multe containere au fost ridicate din zonele în care locuiesc. Astfel, în locuri în care până nu demult existau tomberoane, acum sălășluiesc munți de gunoaie pe jos, la marginea drumului.

Domnilor din conducerea orașului Baia Mare, vi se pare normală această mizerie pe una din străzile orașului (Lăcrămioarelor colț cu Nisiparilor – zona Centrului Vechi)?  Problema aceasta este de aproximativ 2 ani și nimeni nu face nimic. Vă rog în numele locuitorilor din această zonă să luați măsuri urgente pentru igienizarea acestui loc. Menționez faptul că este o zonă frecventată de mulți copii iar aici este un focar de infecție. Cred că nimănui nu i-ar plăcea să aibă o asemenea priveliște în fața casei. Aici se arunca toate mizerile, inclusiv animale moarte”, relatează Maier Florin, unul dintre băimărenii revoltați.

La fel este și pe C. Vodă, la IIRUC. Era până acum 2 săptămâni un container mare, acum l au anulat. Nu știu din ce motiv. Ideea e ca munții de gunoaie se formează din ce în ce mai abitir… poate ne spune DRUSAL ce se întâmplă?”, spune o băimăreancă.

Deocamdată, nemulțumirile au fost expuse pe rețelele de socializare, rămâne de văzut cât de repede se va autosesiza autoritatea locală, Primăria Municipiului Baia Mare, respectiv societatea care se ocupă de salubritatea stradală.

Actualizare:  Potrivit cititorului ActualMM, Maier Florin, situația de la intersecția străzilor Lăcrămioarelor cu Nisiparilor a fost remediată în cursul zilei de astăzi.

Adrian Barbur

Credit foto: Baia Mare – Mass Media/Facebook

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA