AcasămodeleFOCAR DE TRICHINELOZĂ ÎN SATU MARE - 25 de sătmăreni au nevoie...

FOCAR DE TRICHINELOZĂ ÎN SATU MARE – 25 de sătmăreni au nevoie de îngrijiri medicale

spot_img

DISTRIBUIȚI

FOCAR DE TRICHINELOZĂ ÎN SATU MARE Peste 20 de persoane din comuna Batarci au fost dignosticate cu trichineloză în această săptămână.

Un eveniment nefericit, pentru familiile a doi localnici din localitatea Batarci (judeţul Satu Mare), s-a petrecut în această săptămână.

Cele două familii compuse din 25 consumatori au avut și vor avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, datorată faptului ca au consumat carne de porc neexaminată în direcția depistării Trichinelozei.

În urma anchetelor efectuate și a recoltării de probe de carne, de către inspectori din cadrul D.S.V.S.A Satu Mare, s-a diagnosticat Trichineloză, scrie Portal SM.

Carnea și preparatele din carne, în cantitate de 287 kg în valoare de 3731 lei depistate la domiciliul proprietarilor, a fost pusă sub sechestru / reținere oficială, denaturată, confiscată. Şi a fost dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.

Proprietarii nu vor fi despăgubiți la valoarea pieței actuale, din cauza faptului că cele două suine nu au fost identificate prin crotaliere și nu au fost inscrise în Baza Națională de Date.

Pagubele materiale înregistrate de către aceștia vor fi suportate integral de către proprietarii animalelor.

sursa info şi foto Presa SM

citeşte şi DUPĂ CE AU FUGIT DE ACASĂ – Nouă minori dispăruţi au fost depistaţi pe raza judeţului şi încredinţaţi familiilor

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA