AcasămodelePERICOL ÎN JUDEŢUL VECIN - Focar de pestă porcină africană, confirmat într-o...

PERICOL ÎN JUDEŢUL VECIN – Focar de pestă porcină africană, confirmat într-o gospodărie din Satu Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

PERICOL ÎN JUDEŢUL VECIN În 11 ianuarie, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) a confirmat un focar de pestă porcină africană, la porci domestici, într-o gopodărie din comuna Micula, județul Satu Mare.

Imediat ce DSVSA Satu Mare a fost notificată despre apariția de cazuri de îmbolnăvire a unor porci dintr-o gospodărie din comuna Micula, suspicionându-se prezența pestei porcine africane, au fost impuse restricții de miscare a animalelor și au fost prelevate probe pentru analize.

Ca urmare a diagnosticării bolii de către laboratorul din cadrul DSVSA Satu Mare, probele au fost expediate, în aceeași zi, pentru confirmare, la Laboratorul Național de Referință din cadrul IDSA.

Conform procedurilor, Centrul Local de Combatere a Bolilor Satu Mare împreună cu DSVSA au intervenit prompt și au întreprins acțiunile prevăzute de legislație pentru această situație:

au fost recoltate probe pentru examene de laborator;
au fost impuse restricții de mișcare pentru exploatația infectată;
au fost ucise cele 13 animalele existente în respectiva exploatație și cadavrele au fost distruse prin incinerare;
s-a efectuat dezinfecţia gospodăriei, a spaţiilor de cazare a porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate;
a fost efectuat recensământul exploataţiilor cu suine din proximitatea gospodăriei afectate;
au fost stabilite zona de protecție și de supraveghere în jurul focarului, precum și planul de acțiune pentru instituirea măsurilor specifice de control a bolii.

Mai multe despre acest subiect citiţi AICI

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA