Acasăoameni noiFOCAR DE MENINGITĂ LA BRAȘOV – Alte 18 persoane au fost internate...

FOCAR DE MENINGITĂ LA BRAȘOV – Alte 18 persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase

DISTRIBUIȚI

FOCAR DE MENINGITĂ LA BRAȘOV  Un număr de 18 tineri sunt internaţi, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu suspiciunea de meningită, iar în cazul unuia dintre ei diagnosticul a fost confirmat, în condiţiile în care cu o zi în urmă erau doar 10 pacienţi spitalizaţi. În total, 200 de persoane au fost consultate la acelaşi spital, după ce au intrat în contact cu băiatul de 17 ani diagnosticat cu meningită bacteriană şi care a murit joi la Spitalul de Pediatrie din Braşov. Colegii de clasă ai tânărului care a murit joi, dar şi alte persoane cu care a intrat în contact au fost trimise la medic pentru consultaţii, iar numărul celor care s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a ajuns la 200, scrie News.ro.

De asemenea, a crescut şi numărul persoanelor internate la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciunea de meningită. Dacă sâmbătă erau internaţi zece tineri, duminică numărul lor a ajuns la 18. În cazul a doi dintre tineri, simptomele au fost mai grave, iar la unul dintre ei meningita a fost confirmată. Ceilalţi pacienţi internaţi au simptome mai uşoare, potrivit medicilor.

Ancheta epidemiologică a fost declanşată imediat. Am luat legătura cu persoanele care au intrat în contact cu tânărul. Aceştia s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, iar cei care au prezentat simptome au fost internaţi. De la pacienţi au fost prelevate probe care au fost trimise la Bucureşti pentru analize. Încercăm să-i găsim pe toţi contacţii şi să-i trimitem la medicii de familie sau la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru profilaxie, astfel încât să limităm extinderea îmbolnăvirilor. Facem apel la cei care au fost în contact cu bolnavii să se prezinte pentru a li se administra o doză de medicamente în scop profilactic”, a spus Claudia Bularca, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Între timp, au fost făcute dezinfecţii la Liceul Silvic din Braşov unde era elev băiatul care a murit, dar şi la Spitalul de Pediatrie deoarece unitatea nu are profil de infecţioase.

Adolescentul care a decedat avea 17 ani şi era din Tărlungeni. În urmă cu o săptămână, el participase împreună cu prietenii la o petrecere de majorat la Purcăreni, după care s-a îmbolnăvit. El a ajuns la spitalul de Pediatrie din Braşmiercuri seara şi în câteva ore s-a stins. Potrivit medicilor boala a avut o evoluţie fulminantă. Trupul tânărul a fost dus la Medicina Legală pentru autopsie.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA