spot_img
AcasăActualitate112FOC INTENŢIONAT - Un bărbat a incendiat un apartament în Satu Mare...

FOC INTENŢIONAT – Un bărbat a incendiat un apartament în Satu Mare cu intenţia de a-şi ucide tatăl

DISTRIBUIȚI

FOC INTENŢIONAT Scene șocante în Satu Mare. Mai exact, pe Aleea Târnavei din Cartierul Micro 14. Martorii evenimentului au declarat că în jurul orei 01.00, un bărbat, de 54 de ani, a incendiat un apartament, situat la etajul al doilea al unui bloc.

Focul s-a extins rapid la întregul apartament. Mai mult, în camera incendiată se afla un bărbat, în vârstă de 77 de ani, imobilizat la pat din cauza unei afecțiuni grave, scrie Presa SM.

Norocul a făcut ca vecinii să observe fumul și au sunat imediat la 112.

La fața locului au ajuns polițiștii de la secția de pe strada Târnavei, care au intrat în apartamentul în flăcări și l-au salvat în ultimul moment pe bărbatul, de 77 de ani, și pe autorul incendiului, bărbatul de 54 de ani.

Ulterior, pompierii au lichidat incendiul, care risca să se extindă la tot blocul.

Vecinii celor doi susțin că este vorba despre un fiu și tatăl acestuia. Fiul, de 54 de ani, are probleme de natură psihică, acesta fiind internat la Psihiatrie.

Cum nu are discernământ, acesta nu va putea răspunde penal. Din păcate, nu există nicio garanție că acesta nu va suferi din nou o criză și să încerce să își pună capăt zilelor, atât lui, cât și tatălui său.

”În cursul acestei nopți, la ora 00:11, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul al II-lea al unui bloc de locuințe din municipiul Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat cinci echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru la înălțime, un echipaj de prim ajutor calificat SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare. La această intervenție pompierii sătmăreni au primit sprijinul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, se degaja o mare cantitate de fum din apartament și ardeau materialele combustibile dintr-o încăpere. S-a intervenit prompt pentru evacuarea a doi bărbați, proprietari ai apartamentului și s-a reușit lichidarea rapidă a incendiului, împiedicându-se astfel propagarea acestuia la restul încăperilor sau la apartamentele învecinate. Ceilalți locatari din bloc (15 persoane) s-au autoevacuat.

Cele două persoane aflate în apartament la momentul producerii incendiului erau în stare de conștiență și au primit îngrijiri medicale, întrucât erau intoxicate cu fum, iar una dintre acestea prezenta o arsură de gradul doi în zona membrului superior. Ulterior, victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Satu Mare.

În urma incendiului au ars: mobilierul, materialele textile și aparatura electrocasnică aflate în încăperea afectată de incendiu și s-au degradat parțial mobilierul, zugrăveala şi tencuiala din apartament. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost aprinderea unei grămezi de hârtii și cartoane în interiorul locuinței, de către o persoană iresponsabilă”.

Info şi foto

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA