Acasă Actualitate 112 FLAGRANT - Ucrainean prins circulând prin Dragomireşti cu maşina ticsită de ţigări...

FLAGRANT – Ucrainean prins circulând prin Dragomireşti cu maşina ticsită de ţigări de contrabandă

DISTRIBUIȚI

FLAGRANT Poliţiştii maramureşeni au depistat în trafic, pe raza oraşului Dragomireşti, un autoturism cu care erau transportate 7.500 pachete cu ţigări de contrabandă.

FLAGRANT Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul, ce nu avea drept de circulaţie în România, a fost indisponibilizat.

 Miercuri, 15 februarie, poliţiştii Biroului de Combatere a Contrabandei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii din Dragomireşti, au derulat activităţi operative pentru combaterea contrabandei cu ţigarete.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au oprit regulamentar un autoturism cu numere de înmatriculare spaniole,  care se deplasa pe raza oraşului Dragomireşti. Întrucât bărbatul de la volan a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia.

Poliţiştii l-au prins pe bărbat în curtea unui imobil şi în urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost găsite 150.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană  pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul care conducea autoturismul, un tânăr în vârstă de 25 de ani, de cetăţenie ucraineană, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul condus nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României.

Acesta fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Ţigările, în valoare de peste 86.000 lei, şi autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 lei, au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea confiscării.

În cauză continuă cercetările în vederea identificării tuturor participanţilor la activitatea infracţională şi pentru tragerea la răspundere a acestora.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA