spot_img
AcasăActualitate112FLAGRANT LA SIGHET - Polițist de frontieră arestat preventiv. Bărbatul lua mită...

FLAGRANT LA SIGHET – Polițist de frontieră arestat preventiv. Bărbatul lua mită de la contrabandiștii de țigări

DISTRIBUIȚI

FLAGRANT LA SIGHET   Un poliţist de la ITPF Sighetu Marmaţiei a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 800 de euro de la contrabandiştii cu ţigări ucrainene.

Ancheta este în plină desfăşurare, poliţistul fiind audiat la DNA. El este acuzat şi de trafic de influenţă. S-a admis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, potrivit VasileDale.ro. Trebuie spus că flagrantul a fost efectuat în seara zilei de vineri.

Iulia Utan, purtător de cuvânt ITPF Sighet, a confirmat că un angajat al istituţiei este anchetat de DNA. Această etapă a procesului penal nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

„Prin încheierea penală nr. 29/DL din data de 3 mai 2019, Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 3 mai 2019 până la 1 iunie 2019, inclusiv, a inculpatului A.S. , în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în Sighetu Marmației, fără antecedente penale, au explicat reprezentanții instanței.

S-a reţinut că inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de ofițer de poliție de frontieră cu gradul profesional de subcomisar de poliție și organ de cercetare penală al Poliției judiciare în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a pretins de la un martor suma de 800 de euro, promițându-i că, în schimbul acesteia, își va folosi pretinsa influențăși va interveni pe lângă procurorul care supraveghează urmărirea penală în dosarul în care acesta are calitatea de inculpat (pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă), pentru a dispune o soluție procedurală favorabilă. Iar la data de 3 mai 2019, în Municipiul Sighetu Marmației, în scopul arătat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro.

În aceeaşi calitate şi în schimbul aceleiaşi sume de bani, a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu ce îi revin în legătură cu efectuarea urmăririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și a dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile martorului.

Aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită în formăcontinuată (două acte materiale), prevăzută de art. 289 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Codpenal i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, faptă pedepsită cu închisoarea de la 4 ani la 13 anişi 4 luni şi interzicerea exercitării unor drepturi şi ale infracţiunii de trafic de influență în formă continuată (două acte materiale), prevăzută de art. 291 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, faptă pedepsită cu închisoarea de la 2 ani şi8 luni la 9 ani şi 4 luni şi interzicerea exercitării unor drepturi, ambele cu aplicarea art. 38alin. 1 Cod penal. Inculpatul a introdus contestație”, au explicat reprezentanții Tribunalului Maramureș.”

Sursă info și foto: VasileDale.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA