AcasăActualitate112FIU DE PRIMAR - Un polițist beat a dansat pe mese și...

FIU DE PRIMAR – Un polițist beat a dansat pe mese și a făcut scandal într-un bar. A fost încătușat și dus la secție

DISTRIBUIȚI

FIU DE PRIMAR Un polițist beat din Iași a făcut scandal într-un bar de fițe, unde a dansat pe mese. Agent de poliţie Alexandru Bogdan Lazăr, care este fiul primarul comunei Lespezi, este cercetat disciplinar, după ce s-a îmbrâncit cu paznicii, pe care i-ar fi scuipat și îmbrâncit, spun martorii.

La fața locului au intervenit polițiștii care și-au încătușat colegul recalcitrant căruia nu i-au întocmit dosar penal, scrie Libertatea.

Tărăboiul a avut loc într-un local din complexul Tudor Vladimirescu din Iași. Agentul de poliție Alexandru Bogdan Lazăr a ieșit să chefuiască, după sărbătorile de Paște. Spre miezul nopții, a băut mai multe pahare, s-a urcat pe o masă și a început să danseze, susțin surse din cadrul Poliției, citate de Ziarul de Iași.

Agenții de pază au încercat să-l convingă să coboare, iar atunci a început un scandal monstru. Tânărul le-ar fi spus bodyguarzilor că este polițist și apoi i-ar fi înjurat, scuipat și îmbrâncit.

„În seara respectivă a mers în bar, şi a fost scos afară de agenţii de pază, întrucât se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, şi ar fi dansat anterior pe o masă. După ce a fost scos din bar de agenţii de pază, aceştia din urmă au sunat la Poliţie.

Poliţişţii au venit, iar pentru că tânărul se manifesta violent verbal şi gesticula, a fost încătuşat. L-au încătuşat ca să se liniştească“, a precizat un polițist, pentru sursa citată.

Nervos din cale-afară, polițistul și-ar fi aruncat legitimația pe jos și a călcat-o în picioare. Apoi, și-a înjurat colegii care l-au încătușat. La nivelul Inspectoratului de Poliție Iași a fost demarată o cercetare disciplinară pe numele agentului care ar fi făcut de râs uniforma de polițist.

„Nu tolerăm asftel de comportamente“, a spus şeful IPJ Iaşi Ioan Scripniciuc.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Iași a menționat că polițistul de la Lespezi a fost pus „la dispoziție”, fiind cercetat de comisia de disciplină.

„S-au dispus verificări prin Biroul Control Intern, pentru a se vedea dacă a fost respectat codul deontologic al poliţistului. Conducerea IPJ Iaşi a dispus aceste verificări. Poliţistul a fost încadrat din sursă externă anul trecut“, a explicat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Tânărului polițist nu i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj, cu toate că i-a înjurat pe oamenii legii. Reprezentanții IPJ Iași susțin că au luat această măsură deoarece „nu au fost ameninţaţi de către poliţistul băut“.

Agentul de poliție Alexandru Bogdan Lazăr nu a fost de găsit, iar tatăl său, Ioan Lazăr, care este primarul comunei Lespezi, nu a făcut comentarii despre scandalul în care este implicat fiul său.

Pentru că cel acuzat nu a fost de găsit, jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au încercat să ia legătura cu proaspătul poliţist prin intermediul tatălui său, primarul de la Lespezi, însă acesta ne-a închis telefonul imediat ce a aflat despre ce vrem detalii.

„Alexandru nu este acasă, are treabă“, a spus primarul Ioan Lazăr.

Alexandru Bogdan Lazăr a obținut în vara lui 2016 postul de polițist, scos la concurs în comuna Lespezi. Tânărul a obținut cea mai mare notă, după ce s-a „bătut” cu alți trei candidați pentru post.

La proba sportivă acesta a obţinut nota 8,75, iar la scris – 8.35, media finală fiind 8,87, după ce a fost calculată şi nota obţinută la bacalaureat.

În 2016, sute de tineri au fost angajați din sursă externă în funcții de polițiști, fără a urma o școală de profil.

sursa INFO

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA