spot_img
AcasăAdministrațieFINANȚARE DE LA MINISTERUL DEZVOLTĂRII - 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea...

FINANȚARE DE LA MINISTERUL DEZVOLTĂRII – 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea Liceului Tehnologic din Repedea

DISTRIBUIȚI

FINANȚARE DE LA MINISTERUL DEZVOLTĂRII  La ultima ședință a Consiliului Local din Repedea a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind modernizarea Liceului Tehnologic din comună.

Documentația a fost depusă pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2) la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din Bugetul Ministerului Dezvoltării, în sumă totală de 2.274.338,12 lei, pentru realizarea obiectului de investiții ”Reabilitare și modernizare Liceul Tehnologic Repedea corpul A, B, și C, localitatea Repedea, comuna Repedea, județul Maramureș”.

Valoarea totală a investiției este de 2.395.189,00 lei. La ședința CL Repedea a participat și șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Primarul comunei Repedea, Ioan Miculaiciuc s-a declarat încântat de faptul că președintele CJ Maramureș a ales să fie alături de administrația locală, și i-a prezentat acestuia alte două proiecte depuse pe PNDL, în comuna Repedea, respectiv asfaltarea a 7,5 kilometri de drum comunal, cu o valoare totală a investiției de aproape șapte milioane de lei (1,5 milioane de euro), precum și un proiect pentru introducerea canalizării pe o distanță de 20 de kilometri, valoarea totală solicitată fiind de aproximativ 6 milioane de euro.

În ceea ce privește proiectul de asfaltare a străzilor, documentația este finalizată și sperăm să obținem finanțarea în cel mai scurt timp, iar pentru proiectul de finalizare s-au mai cerut câteva documente pe care le vom transmite în timp optim”, a declarat primarul comunei Repedea, Ioan Miculaiciuc.

Gabriel Zetea: Am promis CL Repedea sprijin în obținerea finanțării pentru proiectul de reabilitare a rețelei de străzi

Prezent la acest moment festiv, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că se bucură să vadă că există atât de multe administrații locale care își doresc să realizeze investiții în îmbunătățirea infrastructurii educaționale din județ.

Pe lângă acest proiect important finanțat din fonduri guvernamentale, am promis încă o dată, în fața Consiliului Local Repedea, sprijin în obținerea finanțării unui nou proiect în valoare de șapte milioane de lei (7.000.000) pentru reabilitarea rețelei de străzi. Acest proiect, corelat cu demararea de către Consiliul Județean Maramureș a lucrărilor pe DJ 187, pe Valea Ruscovei, direcția Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte va schimba complet fața comunei. Vom purta discuții în săptămânile următoare și cu reprezentanții Vital, pentru a putea corela aceste investiții și cu lucrările finanțate pe Programul Operațional pentru Infrastructura Mare (POIM), în ceea ce privește apa și canalizarea.

Felicit Consiliul Local Repedea, dar și entuziasmul primarului Ioan Miculaiciuc în preluarea multor proiecte pe care unii le considerau pierdute în comună. Suntem mai optimiști în acest moment și mă bucur să văd termene ambițioase, astfel încât, în 2018 și 2019, aceste proiecte să fie finalizate”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA