spot_img
AcasăberzmudeFinanțare de 4 milioane de euro pentru Aeroportul Internațional Baia Mare. Suma...

Finanțare de 4 milioane de euro pentru Aeroportul Internațional Baia Mare. Suma poate crește până la 9 milioane de euro dacă se urmează corect pașii implementării

DISTRIBUIȚI

Un subiect extrem de important și foarte dezbătut în ultimii ani în Maramureș a constat în modernizarea Aeroportului Internațional Baia Mare. Acest aeroport reprezintă, în același timp, o prioritate dar și o strategie de viitor pentru județ.

”În Ședința Guvernului de miercuri, 17 decembrie 2014, a fost aprobat memorandumul prin care Aeroportul Internațional Baia Mare va primi, până la finalul lui 2015, o finanțare de 4 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea pistei de decolare-aterizare, platformei de îmbarcare și a căii de rulare. Prelungirea pistei este un punct strategic al modernizării aeroportului, pentru ca avioanele de marfă să poată ateriza în Baia Mare, fapt care în acest moment este imposibil din cauza distanţei mici a pistei. Acest lucru a făcut ca numeroşi investitori să fie reticenți la adresa judeţului Maramureş, având în vedere distanţa mare între Baia Mare şi următoarele aeroporturi care permit astfel de curse. Un aeroport modern pentru Maramureș reprezintă încă un pas spre o economie prosperă a zonei, însemnând mai multe investiții și noi locuri de muncă”, a arătat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. Totodată, această sumă poate ajunge la 9 milioane de euro, în funcție de lucrările care se vor dezvolta în timp.

Gabriel Zetea: ”Avem nevoie de o conducere competentă la Aeroport”

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a arătat că, de această dată, executivul CJ Maramureș, consilierii județeni și aparatul tehnic al instituției vor privi mult mai serios problema Aeroportului, pentru a nu mai pierde încă o finanțare din cauza faptului că actuala conducere nu este în stare să treacă de primul pas în implementarea unui proiect. ”Sunt câteva etape clare, ale căror termene trebuie respectate. Astfel, până în 31 ianuarie 2015 avem obligația de a elabora și aproba ghidul solicitantului, care trebuie completat. Am pierdut finanțarea trecută fiindcă nu am reușit să trecem de acest prim pas, însă Guvernul Ponta și-a mai întors încă o dată fața spre noi, acordându-ne o nouă șansă. Șansa de a demonstra că știm să facem un proiect local. Al doilea pas care trebuie încheiat tot până la finalul lunii ianuarie îl reprezintă actualizarea studiului de fezabilitate. Până în 31 martie trebuie elaborate și evaluate cererile de finanțare, iar contractul ar trebui să fie finalizat în 31 mai 2015”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. Reprezentatul CJ Maramureș a arătat că, la nivelul instituției județene, derularea achiziției publice și angajarea unui credit trebuie să fie aprobate de plen. Pentru ca aceste etape să fie îndeplinite, este imperios necesar să fie definitivată componența Consiliului de Administrație al Aeroportului. ”Dacă nu avem oameni competenți, vom ajunge în situația în care ne va părea rău. Fiindcă cei care au condus până acum, au arătat că nu știu să gestioneze problemele. Trebuie să numim un nou director, să completăm Consiliul de Administrație, iar cel care va prelua conducerea, să își aleagă o echipă alături de care să lucreze”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA