AcasăAdministrațieFINANȚARE DE 10 MILIOANE DE EURO - Spitalul TBC va fi transformat...

FINANȚARE DE 10 MILIOANE DE EURO – Spitalul TBC va fi transformat într-una dintre cele mai moderne unități spitalicești din Transilvania

DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei a fost marcată astăzi, 24 martie, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea (TBC) din Baia Mare. În cadru restrâns, medicii și asistenții medicali care au în grijă bolnavii de TBC, au dorit să atragă atenția asupra cauzelor acestei boli, dar şi să transmită informaţii referitoare la prevenţia şi tratamentul acesteia.

În mijlocul lor s-a aflat și primarul Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș, care a evidențiat calitatea actului medical desfășurat în cadrul Spitalului TBC, precum și investițiile masive realizate de Autoritatea Publică Locală a Municipiului Baia Mare în cadrul acestei unități medicale.

Realizarea și dotarea la standarde ultramoderne a secției ATI a spitalului

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Spitalul TBC a devenit primul spital suport în Sistemul Național de tratament pentru COVID-19 din Maramureș, cu saloane ultramoderne pentru terapie intensivă. Investiția de un milion de euro s-a derulat în doar câteva zile și a presupus dotarea clădirii în care funcționează Spitalul de Pneumoftiziologie cu o sală de operație, o secție de terapie intensivă cu zeci de paturi, precum și dotarea secţiei chirurgicale a spitalului cu aparatură şi dispozitivele necesare desfăşurării actului medical în condiţii optime de siguranţă menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Cătălin Cherecheș primarul Municipiului Baia Mare:A fost un efort ieșit din comun din partea tuturor: a medicilor implicați, a constructorilor, a angajaților din zona medicală și administrativă a spitalului. Nu în ultimul rând, a fost un efort financiar considerabil, însă am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil și firesc în această perioadă dificilă. Avem acum secție de terapie intensivă, dar și sală de operații, inclusiv pentru cezariene și alte secții necesare pentru tratarea pacienților cu diverse afecțiuni, dar care sunt infectați cu acest virus, Baia Mare fiind un punct strategic în lupta împotriva noului Coronavirus”.

Investiție de 10 milioane de Euro pentru extinderea și modernizarea unității medicale

Potrivit primarului municipiului Baia Mare, acesta a fost doar începutul, pentru că Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea (TBC) urmează să fie extins şi modernizat din fonduri europene și contribuția Municipiului Baia Mare, investiția ridicându-se la aproximativ 10 milioane de Euro.

Proiectul vizează reabilitarea din temelii a întregului spital, precum și construcţia unui nou corp de clădire cu demisol, parter şi patru etaje, ce va avea o suprafaţă totală de 1.700 de metri pătraţi. De asemenea, se are în vedere extinderea ambulatoriului de specialitate din spitalul TBC care va oferi spaţiu de lucru unor noi specializări precum alergologie, cardiologie şi boli de nutriţie, spitalizare de zi.

Pentru că anual la data de 24 martie marcăm Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei și pentru că discutăm despre o unitate medicală în care se duce zilnic și lupta cu această boală, vreau să menționez faptul că spitalul TBC beneficiază tot din finanțare europeană, printr-un proiect depus de Municipiul Baia Mare, de aproape 10 milioane de euro pentru a fi reabilitat, pentru a avea un pavilion nou și pentru a putea să îl înglobăm în ceea ce eu îmi doresc să fie Spitalul Municipal Baia Mare, pentru că Municipiul Baia Mare trebuie să aibă un spital municipal, unde băimărenii să simtă că sunt îngrijiți, că sunt tratați și că li se oferă sănătate de către profesioniști.

Ne dorim ca tot ceea ce înseamnă sistem sanitar din Municipiul Baia Mare să aibă standarde unitare, să existe o colaborare clară, definită, între toate unitățile medicale din acest județ și eu cred că vom putea, o dată cu această reabilitare să atingem standarde dintre cele mai înalte.

Toate chestiunile legate de sănătate sunt chestiuni prioritare pentru mine așa cum sunt prioritare pentru întreaga comunitate, pentru că poți să ai orice dacă nu ai sănătate”, a mai arătat primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA