spot_img
AcasăAdministrațieFINANŢARE - 7,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumului județean Șomcuta Mare...

FINANŢARE – 7,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumului județean Șomcuta Mare – Mireșu Mare – Remeți pe Someș

DISTRIBUIȚI

FINANŢARE În cursul lunii octombrie Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a semnat actul adițional pentru reabilitarea drumului Șomcuta Mare – Mireșu Mare – Remeți pe Someș.

Finanțarea pentru reabilitarea drumului județean DJ 182B, tronson cuprins între Șomcuta Mare (de la intersecția cu DN 1C) – Mireșu Mare – Remeți pe Someș (intersecție cu DJ 108E) este de 34.346.878,16 lei cu TVA, aproximativ 7,5 milioane de euro.

Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Maramureș pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în iarna anului 2017–2018 şi urmează să fie scos la licitație. Se estimează ca, în primăvara anului 2018, să demareze efectiv lucrările de reabilitare a acestui tronson.

Potrivit informațiilor oferite de Cristian Chendea, consilier în cadrul Serviciului Implementare Proiecte, drumul are o lungime de 13 kilometri și 366 de metri.

Durata execuției va fi de 21 de luni de la momentul semnării contractului.

În cadrul acestui proiect se are în vedere și reabilitarea unui pod, intervenirea la 19 podețe transversale, la 43 de drumuri laterale și la 284 de accese la proprietăți.

Înaintea celor trei sfaturi de asfalt se va turna o fundație de balast de 15 centimetri, a arătat reprezentantul Serviciului Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

”Continuăm proiectele importante pentru reabilitarea infrastructurii rutiere în Maramureș, cu un program de guvernare locală foarte bine propus de PSD în vara anului 2016, la care au achiesat și celelalte partide politice.

În ultimul an și jumătate s-a observat o îmbunătățire a stării drumurilor județene. Pe acest tronson de drum vorbim despre o reabilitare de la zero, respectiv turnarea a trei sfaturi de asfalt, construirea de rigole, accese la proprietăți, drumuri de acces, semnalizare rutieră.

Este un proiect complet și complex care va oferi locuitorilor din Chioar condiții de trafic european.

Vom discuta în perioada următoare și cu primarii din Șomcuta și Mireșu Mare, pentru a corela lucrările la drumul județean cu lucrările de canalizare și apă. 

Arătăm în acest fel că ne ținem de cuvânt și față de comunitatea din Ulmeni, pentru a realiza conexiunea cu un viitor pod peste Someș între Ulmeni și Chelința”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA