AcasăEvenimentSportFinală românească la CE de scrimă! Simona Gherman a învins-o pe Anca...

Finală românească la CE de scrimă! Simona Gherman a învins-o pe Anca Măroiu şi a câştigat titlul la spadă!

spot_img

DISTRIBUIȚI


Scrimera română Simona Gherman a cucerit medalia de aur, iar Anca Măroiu pe cea de argint, vineri, în proba individuală feminină de spadă la Campionatele Europene de la Legnano (Italia).

În finală, Simona Gherman a întrecut-o pe Măroiu cu scorul de 15-6. În semifinale, Anca Măroiu a trecut cu 15-13 de Monika Sozanska (Germania), iar Simona Gherman a dispus de rusoaica Liubov Şutova tot cu 15-13.

Măroiu a trecut în şaisprezecimi de unguroaica Anamaria Toth cu 15-9, în optimi a câştigat cu 15-11 meciul cu franţuzoaica Josep Jacques Andre Coquin, iar în sferturi s-a impus cu 15-14 în disputa cu rusoaica Ana Sivkova.

Simona Gherman a trecut în primul tur de sârboaica Danijela Ilic, cu 15-9, apoi a obţinut un succes la limită, cu 15-14, în faţa suedezei Sanne Gars, în optimi a dispus de elveţianca Tiffany Geroudet (15-10), iar în sferturi a câştigat în faţa rusoaicei Violetta Kolobova, cu 15-14.

Ana Maria Brânză (locul 24) a învins-o în primul tur pe Natalie Alibert (Franţa), cu 15-9, dar a cedat apoi în faţa Loredanei Dinu, cu 13-14. Dinu, calificată direct în turul secund, s-a oprit în optimi, învinsă de Monila Sozanska (15-7), şi a terminat pe locul 12.

În 2011, la Europenele de la Sheffield (Anglia), România a obţinut aurul pe echipe la spadă feminin şi o medalie de bronz la individual (Ana Maria Brânză). În 2009, la Plovidv, România a câştigat aurul pe la spadă feminin, în concursul pe echipe. România este şi campioană mondială pe echipe la sabie feminin.

Tot la Legnano, dar la sabie masculin, sportivul Tiberiu Dolcineanu a fost eliminat în sferturile de finală de rusul Alexei Iakimenko, scor 15-12, care a şi câştigat titlul. În optimi, Iakimenko trecuse de un alt român, Rareş Dumitrescu, scor 15-11.
Iakimenko a obţinut al treilea titlu european consecutiv, după ce a dispus în finală, ca şi anul trecut, de francezul Boladé Apithy (15-12).

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA