spot_img
AcasăEvenimentSportFINAL DRAMATIC - Fără Neagu și Ungureanu, România a învins Germania și...

FINAL DRAMATIC – Fără Neagu și Ungureanu, România a învins Germania și a încheiat pe locul cinci

spot_img

DISTRIBUIȚI

FINAL DRAMATIC Naţionala feminină de handbal a României a încheiat Campionatul European din Suedia pe locul 5, după ce a câştigat dramatic în faţa Germaniei.

La finalul unui meci extrem de echilibrat, în care diferenţa maximă a fost de 3 goluri (România, în debutul părţii a doua), „tricolorele” s-au impus cu 23-22, graţie unui gol marcat în ultimele secunde de Cristina Zamfir.

Golul care a adus victoria fetelor lui Ambros Martin a fost, însă, urmat de câteva minute de panică, după ce Zamfir s-a lovit de bară în săritură şi a accidentat-o şi pe Clara Woltering, portarul echipei Germaniei.

Din fericire, totul a fost mai mult o sperietură, iar cele două jucătoare şi-au revenit. Mai mult decât atât, Cristina Zamfir a zâmbit alături de colegele sale, o stare de spirit până la urmă normală după un meci în care a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 6 goluri, şi la capătul unui turneu final care oferă motive de optimism în viitor.

La ultimul meci disputat în Suedia, Ambros Martin a preferat să le menajeze pe Cristina Neagu şi Paula Ungureanu şi să le ofere mai multe şanse jucătoarelor care au evoluat mai puţin, precum mezina lotului, Cristina Laslo.

Germania a dat senzaţia că poate profita de absenţele din tabăra României şi s-a desprins la două goluri în startul partidei (4-2), însă handbalistele noastre au revenit, iar până la pauză, când s-a intrat cu scorul de 11-11, s-a mers cap la cap.

Începutul reprizei a doua a aparţinut româncelor, care au părut să fi luat jocul pe cont propiu, după ce au marcat de patru ori la rând şi conduceau cu 15-12. A fost rândul Germaniei să revină şi doar cele două parade senzaţionale ale debutantei Iulia Dumanska la aruncările de la 7 metri ale adversarelor au păstrat România în meci.

Jucătoarele germane aveau să regrete că au ratat şanse importante de a se desprinde probabil decisiv, iar la ultima fază au pierdut uşor mingea şi i-au permis Cristinei Zamfir să plece pe contraatac şi să înscrie golul victoriei pentru România.

Merită remarcată contribuția importantă a tinerei portărițe Yuliya Dumanska, debutantă, care a intrat în poartă de două ori în ultimele 11 minute de joc și de fiecare dată a apărat o aruncare de la 7 metri (Huber, Naidziniavicius).

Au evoluat echipele:
România: Denisa Dedu (11 mingi parate), Yuliya Dumanska (2 mingi parate) — Aneta Udriștioiu (3 goluri), Gabriella Szucs (2), Melinda Geiger (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi, Cristina Florică, Cristina Laslo (3), Ana Maria Iuganu (1), Laura Popa, Cristina Zamfir (6), Oana Manea, Mădălina Zamfirescu (1), Florina Chintoan (1), Laura Chiper (3). Selecționer: Ambros Martin.
Germania: Clara Woltering (11 mingi parate), Dinah Eckerle — Saskia Lang (1 gol), Jenny Karolius (3), Meike Schmelzer (3), Anna Loerper, Julia Behnke (1), Kim Naidziniavicius (2), Anne Hubinger (3), Emily Bolk (1), Svenja Huber (5), Lone Fischer (1), Kerstin Wohlbold (1), Alicia Stolle (1). Selecționer: Michael Biegler.

Au arbitrat norvegiencele Kjersti Arntsen și Guro Roen.

România a obținut cel mai bun rezultat al său din ultimele trei ediții ale Campionatului European, după locul 10 în 2012 și 9 în 2014. Singura medalie rămâne bronzul din 2010.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA