AcasăslolvaciaFILM - Şase pelicule românești la Festivalul internațional al filmului francofon din...

FILM – Şase pelicule românești la Festivalul internațional al filmului francofon din Belgia

spot_img

DISTRIBUIȚI

FILM Institutul Cultural Român de la Bruxelles sprijină participarea românească la Festivalul internațional al filmului francofon (FIFF) de la Namur (Belgia).

FILM Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 30 septembrie – 7 octombrie, găzduieşte  şase pelicule și 11 profesioniști români din industria filmului.

Este vorba despre Tudor Giurgiu, regizor și director al Festivalului internațional de film Transilvania (TIFF) în juriul de lung metraje, Ada Solomon, expert în cadrul forumului de producție și Irina Margareta Nistor și Ioana Lazăr, reprezentante ale presei de film.

În competiția de lung metraje vor fi proiectate Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, în prezența actriței și co-scenaristei Alina Grigore și a actorului Robi Urs și Două lozuri, regizor  Paul Negoescu, în prezența regizorului și a Anei Drăghici, directoarea de imagine.

În competiția de scurt metraje vor fi proiectate Prima Noapte, regizor Andrei Tănase în prezența regizorului, O noapte la Tokoriki, regizor Roxana Stroe în prezența regizoarei și a producătoarei de film Gabriela Suciu.

În categoria scurt metraje extra-competiție vor fi proiectate 4:15, sfârșitul lumii, în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga și Mă cheamă Costin, regizor Radu Potcoavă.

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.

Citeşte şi CEI MAI BUNI – Teatrul Municipal Baia Mare, Marele premiu la Excelsior Teen – Fest

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA