AcasăEvenimentFier vechi in valoare de 30.000 de lei confiscat de politisti

Fier vechi in valoare de 30.000 de lei confiscat de politisti

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, 18.08.2011 ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş şi comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Maramureş, au desfăşurat o acţiune care viza legalitatea achiziţionării şi valorificării materialelor reciclabile, pe raza localităţii Baia Mare şi în împrejurimi. În urma controlului efectuat, la o societate comercială oamenii legii au constatat că societatea efectua activităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor neferoase, într-o locaţie situată lângă o rampă de selectare a deşeurilor menajere, fără a deţine autorizaţie de funcţionare pentru acest punct de lucru. Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a administratorului firmei, cu o amendă în valoare de 25.000 lei dar şi confiscarea sumei de aproape 30.000 lei, reprezentând contravaloarea deşeurilor feroase valorificate.

* Colaborare între poliţişti şi inspectorii ITM pentru prevenirea şi combaterea muncii „la negru”

În cadrul programelor prioritare naţionale de combatere a muncii “la negru”, în urma unei sesizări venite din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş, au încput cercetările faţă de doi administratori de societăţi comerciale care angajaseră muncitori în condiţii nelegale.

Astfel, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, a început urmărirea penală faţă de Gheorghe R., din Ulmeni, pentru săvârşirea infracţiunilor de primire la muncă a mai mult de cinci persoane fără a li se întocmi contracte de muncă în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 53/2003. Acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în Ulmeni, a primit la muncă la o lucrare pe care o efectua 14 persoane, fără să le întocmească contracte individuale de muncă în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă. Poliţiştii continuă cercetările şi într-un alt dosarul penal, faţă de Raffaele L., administratorul unei societăţi comerciale din Coaş. Agentul economic a angajat un număr de şase persoane pentru a efectua activităţi în cadrul societăţii comerciale pe care o administrează. Cei şase angajaţi nu aveau contracte de muncă în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă, fapt pentru care, administratorul este cercetat penal de către poliţişti, sub supravegherea procurorilor.

* 128 de persoane legitimate de către poliţiştii de la Biroul de Ordine Publică Baia Mare în cadrul unei acţiuni desfăşurate ieri

 Ieri, 18.08.2011, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Baia Mare, în sistem integrat, în scopul creşterii siguranţei cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii stradale. Cu această ocazie au fost legitimate 128 de persoane iar 11 dintre acestea a fost condusă la sediul poliţiei pentru clarificarea situaţiei. Poliţiştii au luat amprente unui număr de patru persoane; Şapte cetăţeni au primit avertismente pentru unele nereguli comise iar opt au fost sancţionaţi contravenţional. Poliţiştii de la ordine publică au depistat trei persoane care nu aveau domicilu în Baia Mare şi care nu-şi justificau prezenţa în municipiu, astfel că au fost trimise la locul de domiciliu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA