Acasăsinucidere maramuresFETELE SOARELUI - Un batalion de femei condus de o cântăreață jură...

FETELE SOARELUI – Un batalion de femei condus de o cântăreață jură să se răzbune pe Statul Islamic

DISTRIBUIȚI

Un batalion de femei din minoritatea creștină yazidi își riscă permanent viața pentru a lupta cu militanții grupării extremiste Statul Islamic, care au răpit, violat sau ucis mii de persoane.

Femeile au fost adunate sub conducerea unei cunoscute cântărețe yazidi, Xate Shingali. Aceasta a format batalionul „Fetele Soarelui” pentru a se lupta cu Statul Islamic în Irak, scrie Daily Mail.

Dacă luptătoarele sunt prinse de dușman, acestea ar fi ucise sau transformate în sclavele sexuale ale extremiștilor.

Statul Islamic a răpit mii de femei și fete yazidi când a pătruns în satele lor din provincia Sinjar din Irak în august 2014. Cele care au reușit să scape au povestit cum au avut de îndurat incredibile acte de cruzime și abuzuri sexuale și cum au fost forțate să se căsătorească cu luptătorii Statului Islamic.

Xate Shingali, în vârstă de 30 de ani, care interpretează muzică populară yazidi, a primit permisiunea de a forma batalionul de femei de la președintele kurd. Ea a format unitatea la 2 iulie și de atunci a recrutat 123 de fete și femei, cu vârste între 17 și 30 de ani. Luptătorii kurzi le învață să folosească arme de tip AK47.

„Am făcut doar antrenamentele de bază și mai avem nevoie de mai multe… Dar suntem gata să ne confruntăm oricând cu Statul Islamic”, spune femeia.

Cea mai tânără recrută a lui Xate, Jane Fares, de 17 ani, a scăpat de pe muntele Sinjar împreună cu frații săi când Statul Islamic a asediat regiunea și spune că familia ei se bucură foarte mult că s-a alăturat unității de luptă. „Toate familiile acceptă să ne alaturăm acestei unități…Suntem bucuroase să luptăm alături de peshmerga (luptătorii kurzi-n.red.) „, spune fata.

„Înainte mă temeam, acum nu pot să mă mai tem. în secunda în care ne spun să luptăm cu Statul Islamic eu sunt gata…Sper să îi omor pe toți”, explică luptătoarea.

Statul Islamic a omorât peste 5.000 de membri ai comunității yazidi și a capturat aproximativ 500 de femei și copii în regiunea Sinjar. Religia acestor oameni are elemente de creștinism și islam și rugăciunile sunt închinate „îngerului păun”, însă tocmai din acest motiv Statul Islamic consideră că se „închină la diavol”, așa că le cere să se convertească la islam, altfel îi ucide.

În comunitatea yazidi se zvonește că militanții Statului Islamic au început să se teamă că vor fi uciși de o femeie, întrucât nu vor mai primi cele „72 de virgine din Rai” promise.

„Statul Islamic nu va ajunge niciodată în Rai pentru că o să-i ucidem”, spune Xate.

Sursă text și foto: ziare.com

ActualMM

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA