AcasăActualitateSocialFENOMEN - Un scafandru a descoperit un râu sub apă

FENOMEN – Un scafandru a descoperit un râu sub apă

DISTRIBUIȚI

FENOMEN. Anatoly Beloshchin, un scafandru profesionist şi fotograf a călătorit recent în Mexic, făcând scufundări în Crovul Angelita. În timpul scufundărilor, Anatoly a decis să realizeze câteva fotografii ale fenomenului natural: râul de sub apă.

Crovurile sunt sunt adâncituri de formă circulară sau uşor alungite, formate în regiunile de stepă într-un substrat loessoid, prin tasare datorită acţiunii exercitate de apele freatice. Un lucru interesant este că, cele mai multe crovuri se regăsesc în Mexic.

Crovurile sunt adâncituri de formă circulară sau ușor alungită, formate în regiunile de stepă într-un substrat loessoid, prin tasare datorită acțiunii exercitate de apele freatice.

Lungimea și lățimea unui crov poate atinge zeci și chiar sute de metri, dar adâncimea numai 2-5 m. Crovurile mențin uneori apă, formând lacuri. Sunt tipice în Bărăgan, Câmpia Burnazului, Câmpia Găvanu-Burdea. Prin îngemănare și extindere crovurile dau depresiuni mai mari numite găvane și padine.

Pentru a realiza fotografiile, acesta a trebuit să se scufunde 60 de metri adâncime. Dacă priviţi cu atenţie, veţi putea observa rădăcini şi trunchiuri de copaci sau frunze căzute. Toate acestea, fac să arate exact ca un râu obişnuit. Apa de mare, bogată în sulfat de hidrogen, este mult mai grea decât apa obişnuită, iar din această cauză, se scufundă şi formează un flux, arătând la suprafaţă exact ca un râu.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA