AcasăAlteleEconomicFENOMEN NOU - Tot mai mulţi români vor să devină bugetari

FENOMEN NOU – Tot mai mulţi români vor să devină bugetari

spot_img

DISTRIBUIȚI

FENOMEN NOU Românii fac coadă să se angajeze în instituţiile statului. Ce-i drept, la buget i-ar putea aştepta salarii chiar şi cu peste 20 la sută mai mari faţă de mediul privat, dar şi bonusuri generoase.

 

Reprezentanţii investitorilor se plâng că noua lege a salarizării i-a pus în încurcătură şi că, în ritmul actual, îşi vor pierde angajaţii, scrie Observator.

Legea salarizării unitare creează noi controverse. De data asta, patronii sunt cei nemulţumiţi. Ca în nicio altă ţară din Europa, în România bugetarii vor câştiga chiar şi cu peste 20% mai mult faţă de mediul privat. Iar decalajul va fi şi mai mare în următorii ani.

În prezent, în România există aproape cinci milioane de salariaţi activi, dintre care puţin peste un milion lucrează la stat şi patru milioane la privat.

Statul trebuie să acopere atât salariile bugetarilor, cât şi pe cele ale pensionarilor, copiilor care primesc alocaţii şi nu numai.

Ceea ce înseamnă că cea mai grea sarcină, aceea de a susţine economia ţării, le revine celor din mediul privat.

În prezent, un angajator din mediul privat angajează un contabil pe un salariu de până la 2.300 de lei. În domeniul resurse umane, salariile pornesc de la 2.200 de lei. Iar un consilier juridic este plătit cu 2.300 de lei la început.

Altfel stau lucrurile la stat. De exemplu, un angajat din domeniul resurselor umane, în Ministerul Justiţiei, câştigă chiar şi peste cinci mii de lei lunar.

Potrivit unui studiu realizat de o companie de recrutare, jumătate din angajaţii români intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în acest an.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA