spot_img
AcasăEvenimentSportFED CUP – Cu președintele Johannis în tribună, România și Spania au...

FED CUP – Cu președintele Johannis în tribună, România și Spania au terminat la egalitate prima zi

DISTRIBUIȚI

România şi Spania sunt la egalitate, după prima zi a întâlnirii din Fed Cup. Simona Halep a câştigat primul meci, însă Irina-Camelia Begu a pierdut în a doua partidă a zilei. Irina-Camelia Begu, numărul 34 mondial, a cedat în faţa jucătoarei Garbine Muguruza, locul 24 WTA, cu scorul de 3-6, 2-6. În primul meci de sâmbătă din Fed Cup, Simona Halep (locul 3 WTA) s-a impus cu 6-2, 6-1, în faţa jucătoarei de pe locul 67, Silvia Soler-Espinosa. Partida a durat o oră şi zece minute.

La meci a asistat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a cântat imnul din tribună, în timp ce jucătoarele române l-au intonat de pe teren. Duminică, de la ora 12, sunt programate confruntările de simplu Simona Halep-Garbine Muguruza, Irina-Camelia Begu-Silvia Soler-Espinosa şi meci

Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Spania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, în compania unei învinse din primul tur al Grupei Mondiale. Învinsa întâlnirii de la Galaţi va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială II, în compania unei echipe din Grupa I.

Simona Halep şi Garbine Muguruza şi-au respectat statutul de jucătoare numărul unu în echipele României şi respectiv Spaniei şi au adus fiecare câte un punct pentru echipele lor, în prima zi a partidei de Fed Cup din turul I al Grupei Mondiale II.

Lacrimile Irinei de la conferinţa de presă spun toată povestea: ”Promit că mâine voi încerca să aduc un punct României, la simplu, sau la dublu!”

 


George Cosac: ”A fost o primă zi în care nu am avut nici o surpriză. Simona, un joc excelent, Muguruza un meci solid. Am sperat că irina va opune o rezistenţă mai serioasă”, a tras concluziile şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, tot la DolceSport.


Dumitru Hărădău: ”Simona  a arătat că este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, desprinzându-se după un început echilibrat în primul set. Irina nu are foarte multă experienţă în meciurile pe echipă, s-a văzut, dar oricum, Muguruza pleca cu prima şansă. Avem în faţă un adversar foarte valoros. La 1-1, cred că este ok. Avem două meciuri de simplu mâine  Simona a arătat că joacă foarte bine, că vrea să facă tot ce poate pentru a influenţa meciul pe care îl jucăm cu Spania şi cred că pleacă cu prima şansă, chiar dacă la 1-1, meciul cu Muguruza este foarte echilibrat, dificil şi important. Sigur, apoi şi Irina pleacă cu prima şansă”.


Gabriela Szabo: ”Ambele au avut emoţii, le-am văzut şi la Simona şi la Irina. La Irina s-au văzut mai mult… probabil că a contat şi experienţa. Sunt foarte bucuroasă că am putut să le încurajez astăzi din tribună şi sunt sigură că mâine, România va câştiga. Meciul de mâine va fi foarte interesant, cred, dar experienţa Simonei va face diferenţa”.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA