AcasăAdministrațieFĂRĂ TAXĂ PE APA DE PLOAIE - Persoanele fizice din Baia Mare...

FĂRĂ TAXĂ PE APA DE PLOAIE – Persoanele fizice din Baia Mare au scăpat în 2013 de această taxă, acum urmează rândul persoanelor juridice datorită unui proiect inițiat de primarul Cătălin Cherecheș

DISTRIBUIȚI

Taxa canal meteo cuprinsă în facturile emise de către societatea Vital persoanelor juridice ar putea fi eliminată. Acest lucru va fi posibil ca urmare a unei inițiative a primarului Cătălin Cherecheș susținută de consilierii locali ai Coaliției pentru Baia Mare și UDMR.

În momentul de față instituțiilor publice și administratorilor domeniului public și privat al unităților administrativ teritoriale li se facturează serviciul de preluare/epurare ape pluviale, serviciu care apare înscris pe factură sub denumirea „canal meteo”. Sistemul de canalizare preia pe lângă apele menajere uzate și apele meteorice (precipitațiile). Acestea sunt transportate împreună cu apele uzate la Stația de Epurare unde trec prin toate procesele tehnologice, costurile aferente fiind cuprinse în tariful facturat pentru apele meteorice.

Proiectul de hotărâre care vizează eliminarea taxei canal meteo din factura de apă a prestatorului public de servicii – Vital pentru persoanele juridice vine după ce, în 2013, în urma unei hotărâri a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, inițiată tot de primarul Cătălin Cherecheș, taxa pentru apa de ploaie sau taxa de canal meteo și ape pluviale a fost eliminată din facturile persoanelor fizice.

Am reușit în urmă cu mai mulți ani să eliminăm din facturile băimărenilor taxa canal meteo. Acum, printr-o inițiativă similară,dorim să facem același lucru și pentru persoanele juridice . Este un beneficiu pentru toată lumea. În special pentru cei care dețin suprafețe mari de terenuri, pentru că în funcție de acest lucru sunt nevoiți să plătească cantitatea de apă meteorică preluată și transportată prin sistemul de canalizare. Sunt sume care adunate ajung să conteze, iar eliminarea acestei taxe cu siguranță se va simți în fiecare factură“, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA