AcasăActualitatePoliticFĂRĂ SURPRIZE - Gabriel Zetea, reales preşedinte al PSD Maramureş

FĂRĂ SURPRIZE – Gabriel Zetea, reales preşedinte al PSD Maramureş

spot_img

DISTRIBUIȚI

Gabriel Zetea a fost reales cu unanimitate de voturi preşedinte al social-democraţilor maramureşeni. Conferinţa de Alegeri a PSD Maramureş a avut loc în data de 24 iulie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare pe o caldură infernală. Desi era asteptat la Conferintă, Liviu Dragnea nu a mai aparut, dar va ajunge in Baia Mare in acest weekend. A fost o conferinta de alegeri care a decurs fara probleme, cu mici critici din partea unora sau altora. Pentru functia de presedinte executiv al PSD Maramures, in urma demisiei lui Calin Matei a fost propus parlamentarul Gheorghe Simon.

Criteriul care a stat la baza nominalizarii lui Simon, dupa cum a aratat Gabriel Zetea, a fost…relieful judetului. Dacă Zetea e din zona de dincoace de Gutai, Gheorghe Simon va reprezenta maramuresenii de peste Deal.

Conferința Județeană de Alegeri a PSD a fost deschisă de liderul social-democraților din Maramureș, Gabriel Zetea, având opt puncte pe ordinea de zi. Președintele filialei județene le-a vorbit colegilor prezenți în sală despre unitatea PSD și despre faptul că, la Consiliul Național al PSD, de miercuri, Liviu Dragnea a fost numit președinte interimar al partidului la nivel național, președinte de care PSD are nevoie pentru a face față, cu brio, alegerilor locale și parlamentare de anul viitor. Totodată, la București, președintele PSD Maramureș a transmis conducerii centrale dorința organizației județene de a fi organizat, cât mai repede, un Congres al PSD.

”PSD a intrat pe un făgaș normal de stabilitate și unitate. Ne dorim să menținem guvernarea, alături de partenerii noștri de la UNPR și ALDE, iar Guvernul Ponta este cel care a luat cele mai bune măsuri pentru România și pentru români. În ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, acesta este omul care poate să ne unească și să ne organizeze, pentru a rămâne cel mai mare partid, un partid de care România are nevoie”, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

Mesaje de susținere pentru PSD Maramureș din partea partenerilor de la UNPR, UDMR și Partidul Verde

Prin vocea lui Istvan Ludescher, președinte UDMR Maramureș, a lui Emil Ambruș, președintele executiv al UNPR, al lui Vasile Tivadar, președintele Partidului Verde, toate formațiunile partenere ale PSD au transmis mesaje de susținere către PSD Maramureș. Mai mult, la adresa președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care este și vicepreședinte a Consiliului Județean au fost aduse elogii privind activitatea acestuia, în ultimii trei ani, atât din punct de vedere politic, cât și administrativ.

Cuvinte de apreciere și prietenie au transmis și președintele PES activist România, Victor Negrescu, dar și Ioana Cazacu, secretar de stat al Departamentului de Egalitate de Șanse, care au arătat că președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea este un om politic pe care poți să te bazezi, dar și un adevărat profesionist în administrație. Scurte intervenții au avut și președintele PSD Mehedinți și președinte al Consiliului Județean din Mehedinți, Aladin Georgescu, dar și Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare și vicepreședinte al CJ Satu Mare.

În cadrul Conferinței Județene de Alegeri a PSD Maramureș au vorbit și parlamentarii social-democrați, respectiv ministrul Liviu Marian Pop, deputații Gheorghe Șimon, Călin Matei și Florin Tătaru, dar și secretarul de stat în Ministerul Transportului, Dragoș Titea. Au avut scurte intervenții și președintele Organizației de Femei a PSD Maramureș, Ana Moldovan, președinta Organizației de Pensionari, Florica Roman, președintele TSD Maramureș, Cosmin Butuza, primarul din Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean, care a vorbit în numele edililor de orașe și primarul Liviu Tămaș, din Budești, care s-a adresat delegaților cu un mesaj al primarilor de comune.

Liviu Dragnea: ”Îi acord întregul meu sprijin lui Gabriel Zetea”

Deși în ultimul moment, sosirea lui Liviu Dragnea în Maramureș a fost contramandată, mesajul președintelui interimar al PSD a fost citit de secretarul general al social-democraților la nivel național, Andrei Dolineaschi.

Liviu Dragnea a precizat, în rândurile transmise, că regretă profund că nu a putut fi în Maramureș, însă sufletul său se află alături de delegații Conferinței Județene a PSD, transmițându-le acestora tot sprijinul și aprecierea.

”Azi, Organizația PSD Maramureș își alege președintele și o face fără emoții și fără surprize, fiindcă un tânăr, Gabriel Zetea, a dovedit că încrederea acordată tinerilor produce rezultate. Îi acord întreg sprijinul meu lui Gabriel Zetea și echipei sale și văd în rezultatul acestor alegeri o reconfirmare a realizărilor lui de până acum în organizație. O organizație care n-a fost lipsită de frământări, dar căreia buna îndrumare a lui Gabriel Zetea i-a adus liniștea”, s-a desprins din mesajul lui Liviu Dragnea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale, care a ajutat atât de mult acest județ în ultimii doi ani a dorit să îi asigure pe membri PSD că va fi aproape de ei și în continuare, în județ fiind multe proiecte în curs de finalizare și multe în curs de finanțare. ”Am promis finanțarea europeană a drumului rapid dintre Maramureș și Satu Mare și dacă totul decurge așa cum trebuie, o să fie un proiect la fel de rapid ca și drumul”, a transmis în mesajul său, Liviu Dragnea, care la final a dorit să mulțumească colegilor din PSD Maramureș pentru votul de miercuri, contribuind, astfel, la redeșteptarea celui mai mare partid din România. În ultima frază, Liviu Dragnea a subliniat faptul că, în scurt timp, va vizita din nou Maramureșul.

Andrei Dolineaschi a preluat lucrările Conferinței Județene până la reconfirmarea mandatului lui Gabriel Zetea

După intervențiile tuturor vorbitorilor care au avut mesaje scurte, însă de susținere și apreciere la adresa președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care ”nu a stat ghiocel în fața conducerii centrale”, care ”a dovedit că poate și face pentru Maramureș mai mult decât s-a sperat”, care este ”un om puternic, susținut de o echipă puternică”,  cei 786 de delegați prezenți în sală au adoptat Raportul de activate al Consiliului de conducere de la Conferința precedentă până în prezent. A urmat, apoi, adoptarea Raportului Comisiei de Disciplină și Arbitraj, Adoptarea Raportului Comisiei de Control Financiar Intern, Aprobarea Bugetului propriu de venituri și cheltuieli și execuția acestuia, prezentarea Raportului privind evoluția membrilor organizației, Adoptarea Rezoluției Conferinței, de menținere a guvernării. Ultimul punct a fost alegerea președintelui, a Consiliului organizației, a membrilor Comisiei de Disciplină și Arbitraj și a membrilor Comisiei de Control Financiar Intern. PSD are în prezent un număr de 8677 de membrii, iar de la conferința precedent și până în prezent, în partid s-au înscris 3.441 de persoane.

După ce președintele Gabriel Zetea și-a depus mandatul, nu înainte de a anunța că își depune candidatura pentru un nou mandat, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi a preluat lucrările Conferinței Județene de Alegeri.

Cum nu a fost nicio altă candidatură depusă nici înaintea Conferinței și nici în timpul desfășurării acesteia, delegații au fost de acord să voteze prin vot liber, deschis, reconfirmându-și astfel președintele, în unanimitate, în persoana lui Gabriel Zetea.

Andrei Dolineaschi i-a urat succes, la rândul său, președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, afirmând că, în opinia sa, liderul județean al PSD va putea duce la îndeplinire proiectele începute în primul mandat de președinte. ”Un lider puternic are nevoie de organizații puternice în spatele său. Gabriel Zetea are o organizație puternică și vă felicit. Rămâneți uniți, e cel mai important. Și vreau să dăm semnalul, în Ardeal, că schimbarea poate pleca din Maramureș”, a punctat și secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

Gabriel Zetea: ”Îl propun pe Gheorghe Șimon pentru funcția de președinte executiv al PSD Maramureș”

După ce Gabriel Zetea a fost reconfirmat președinte al PSD Maramureș, deputatul Călin Matei a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat de președinte executiv, funcție la care a renunțat în 17 noiembrie 2014.

Președintele executiv, vicepreședinții partidului, secretarul executiv și trezorierul vor fi aleși de Consiliul de conducere al PSD Maramureș, într-o ședință ce va fi anunțată ulterior.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în opinia sa, fiindcă Maramureșul este împărțit, la nivel declarativ, între Maramureșul de Sud și cel de Nord, dacă mandatul de președinte a revenit în sud, consideră că ar fi logic ca funcția de președinte executiv să meargă în Maramureșul de Nord, poziție pentru care l-a propus pe deputatul Gheorghe Șimon, însă funcția acestuia trebuie confirmată de Consiliul de Conducere al PSD Maramureș, care se va reuni într-o altă ședință.

Liderul județean PSD, proaspăt reales, a mulțumit tuturor delegaților care i-au acordat încrederea pentru un nou mandat și promis că va continua să se implice și mai activ în problemele administrative ale județului, în ultimul an ca vicepreședinte al CJ Maramureș și, totodată, va încerca să aducă și mai mulți bani în județ.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA