AcasăActualitate112A ÎNCHIS OCHII - Un vameș sighetean, suspect de complicitate cu contrabandiștii...

A ÎNCHIS OCHII – Un vameș sighetean, suspect de complicitate cu contrabandiștii de țigări

DISTRIBUIȚI

A ÎNCHIS OCHII Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat la frontiera verde și în P.T.F. Sighetu Marmației, aproximativ 2.000 pachete țigări, în valoare de 12.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Țigări de contrabandă confiscate de către polițiștii de frontieră, inclusiv în PTF Sighet. Un vameș, suspectat că era complice cu contrabandiștii În data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 09.30, s-a prezentat în P.T.F. Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, călătorind cu bicicleta, Mihailo M., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 56 de ani.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, după efectuarea formalităților de intrare, poliţiștii de frontieră au oprit persoana în cauză înainte de părăsirea perimetrului punctului de trecerea a frontierei, solicitând autorității vamale efectuarea unui supracontrol, asupra persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului suplimentar, au fost descoperite ascunse, în interiorul unor cutii de carton, 908 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 3.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar Mihailo M. a fost sancţionat contravenţional de către organele vamale cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, față de modul în care lucrătorul vamal și-a exercitat atribuțiile de serviciu și considerându-se că prin îndeplinirea în mod defectuos a acestor atribuții a cauzat o vătămare intereselor legitime ale unei persoane juridice, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Cercetările sunt continuare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat, două colete care conțineau 1.000 pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare de 9.000 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA