spot_img
AcasăActualitateSocialFĂRĂ FORME LEGALE - Amenzi de peste 300.000 de euro aplicate de...

FĂRĂ FORME LEGALE – Amenzi de peste 300.000 de euro aplicate de Inspecția Muncii

DISTRIBUIȚI

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 315.613 de euro şi a depistat 129 de persoane care lucrau fără forme legale într-o săptămână.

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 02 – 06 noiembrie 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 315.613 euro, adică 1.388.700 de lei. Au fost depistate 129 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 27 erau din judeţul Brăila.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.334.900 de lei din care 950.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 6 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 317 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 458.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 46 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 24 dintre acestea au fost înregistrate în Bucureşti. Au fost dispuse 5 opriri de echipamente şi sistarea activităţii la 7 angajatori.

”Intensificarea controalelor şi aplicarea prevederilor legale în litera şi spiritul lor rămân obiective principale, pentru a preveni evenimentele din timpul procesului de muncă ce pot avea consecinţe în plan uman şi material deosebit de grave. Totodată, atenţionăm angajatorii cu privire la riscurile care se impun a fi evaluate şi măsurile ce se impun a fi luate la locurile de muncă în conformitate cu prevederile legale”, a explicat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA