AcasăAlteleEconomicFĂRĂ AUTORIZAŢIE - Amendă uriaşă pentru un producător de pui din Transilvania

FĂRĂ AUTORIZAŢIE – Amendă uriaşă pentru un producător de pui din Transilvania

DISTRIBUIȚI

FĂRĂ AUTORIZAŢIE Ferma de pui din comuna Florești a fost amendată recent pentru că i-a expirat avizul necesar funcționării.

FĂRĂ AUTORIZAŢIE Potrivit surselor, patronii Amareto au primit o amendă de 20.000 de lei.

Practic, ferma nu mai are autorizație de la Mediu, deoarece aceasta a expirat în 20 iunie, an curent.

Bravinvest, firma familiei Coborzan, riscă să fie închisă definitiv dacă nu obține autorizația, deoarece, au termen timp de 15 zile pentru a încerca să intre în legalitate.

„Poliția Locală Florești a efectuat în cursul acestei zile un control la Ferma de Pui din Florești, adică la agentul economic SC Brav Invest ״RL. S-a constatat că societatea efectua activitate de produc’ie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității. Autorizația de Mediu nr 15NV – 6 din data de 21.06.2006 revizuită la data de 30.05.2011 a fost valabilă până la data de 20.06.2016. Având în vedere această contravenție, în limita competențelor stabilite de Legea 12/1990, Poliția Locală Florești a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile.

Poliția Locală Florești și-a făcut datoria. Din păcate, prerogativele legale nu oferă mai multe pârghii administrației locale în această problemă. De exemplu, deși s-a dat un termen de intrare în legalitate de 15 zile, după expirarea acestuia, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu. Poliția Locală va putea doar da o nouă amendă dacă se va constata neintrarea în legaliate” relatează primarul Horia Șulea.

sursă știre

sursă foto

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA