spot_img
AcasăActualitate112FAPTE ILEGALE ÎN DOMENIUL SILVIC - Peste 150 mc lemn confiscat de...

FAPTE ILEGALE ÎN DOMENIUL SILVIC – Peste 150 mc lemn confiscat de poliţişti în Boiereni şi Baia Mare

DISTRIBUIȚI

FAPTE ILEGALE ÎN DOMENIUL SILVIC În perioada 22 martie – 3 aprilie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş şi ai Gărzii Forestiere Cluj Napoca au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

Poliţiştii au efectuat controale atât în fondul forestier, cât şi la depozite de materiale lemnoase ce aparţin unor societăţi comerciale din Boiereni şi Baia Mare.

Controalele poliţiştilor au vizat modul în care operatorii economici respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, toate pentru abateri de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Valoarea amenzilor este de 22.000 de lei. Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea faptică şi valorică a 159,68 mc materiale lemnoase.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi cercetează un bărbat de 35 de ani din Boiereni. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA