spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICFALSIFICARE - Un maramureşean şi un sătmărean au încercat să înmatriculeze un...

FALSIFICARE – Un maramureşean şi un sătmărean au încercat să înmatriculeze un Audi A6. Certificatul de atestare fiscală privind impozitele era fals. 14 şoferi au rămas pietoni

DISTRIBUIȚI

Subcomisarul de poliţie Florin Şironka şi agentul principal Viorel  Donciu din cadrul  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş au verificat dosarul de transcriere a unui autoturism marca Audi, tip A6.  Acestea avea numere de înmatriculare atribuite în judeţul Maramureş şi se dorea a fi transcris de persoanele S.D., C.M., cu domiciliul în municipiul Satu Mare şi G.V., cu domiciliul în localitatea Sârbi. La o verificare atentă a documentelor depuse la dosar, cei doi poliţişti au constatat că certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale, eliberat ca urmare a unei cereri depuse de S.D.C.M, de către Primăria Satu Mare este în copie xerox color.

Având suspiciune cu privire la legalitatea  acestui document, poliţiştii l-au anunţat pe prefectul Sandu Pocol, care a dispus demarararea procedurii de corespondenţă la cu autoritatea emitentă certificatului fiscal. În răspunsul primit de la Primăria Municipiului Satu Mare se comunică faptul că documentul prezentat la ghişeu pentru transcrierea autoturismului nu a fost emis de către instituţie. În aceste condiţii, au fost efectuate verificări în sistemul informatic, iar rezultatul a confirmat faptul că nu a fost emis vreun alt certificat de atestare fiscală pe numele persoanei S.D.C.M. pentru niciun autovehicul sau autoturism. Persoana în cauză a folosit cu bună ştiinţă foto-copia certificatului de atestare fiscală referitoarea la plata taxelor şi impozitelor locale, în scopul înmatriculării autoturismului marca Audi A6, care de fapt este un document falsificat. Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş a comunicat prefectului de Maramureş rezultatele verificărilor efectuate, iar acesta a cerut întreprinderea demersurilor legale pentru anunţarea instituţiilor abilitate. Astfel, au fost întocmite documentele pentru a fi sesizat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, în vederea efectuării cercetărilor şi extinderea acestora, dacă situaţia o impune, pentru infracţiunile de fals şi uz de fals în înscrisuri. De asemenea, s-a procedat la iniţierea demersurilor legale cu privire la procedura de anulare a înmatriculării autoturismului, conform art.6 din O.U.G. 95/2002 pentru aplicarea prevederilor art.113 din O.G. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

La nivelul municipiului Baia Mare, continuă acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere

Ieri, poliţiştii Biroului rutier Baia Mare au efectuat o acţiune pe linie de acordare de prioritate pietoni, pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Poliţiştii au aplicat în total 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 pentru neacordare prioritate pietonilor, la trecerile semnalizate şi marcate corespunzător. Valoarea totală a amenzilor este de peste 4. 300 lei. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere aparţinând conducătorilor auto care nu au acordat prioritate celor care au traversat regulamentar strada, pe marcajul pietonal.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA