spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - FALSIFICARE BANI - Bancnote contrafăcute au fost plasate pe piaţă...

VIDEO – FALSIFICARE BANI – Bancnote contrafăcute au fost plasate pe piaţă în 16 judeţe cu sprijinul poştaşilor. Maramureşul printre judeţe

spot_img

DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au efectuat 16 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 16 persoane, având vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani, specializat în falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă naţională  falsificată.

 

În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011, membrii grupării coordonate de  învinuiţii Bibire Nicuşor şi Barbu Sebastian au obţinut beneficii financiare substanţiale din punerea în circulaţie pe teritoriul ţării a sumei de aproximativ 200.000 de lei, în bancnote contrafăcute. Membrii grupării au plasat bancnotele contrafăcute pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Olt şi a altor 16 judeţe. La data de 13 decembrie 2011, învinuitul Bibire Nicuşor a  fost depistat în  flagrant delict pe raza municipiului Bucureşti, în timp ce plasa 160 de bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 lei. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză s-a ridicat aparatura utilizată pentru contrafacerea bancnotelor iar la una dintre locaţii, situată în sectorul 3 al capitalei, a fost descoperită o instalaţie artizanală pentru producerea şi îmbutelierea de băuturi alcoolice. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 11 persoane, faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale. Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de monedă, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, şi art. 282 alin. 1 şi 2 Cod penal şi art. 285 Cod penal.  Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   D.C.C.O. şi DIC şi cu sprijinul  lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către  DGIPI şi DOS.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA