AcasăActualitateFALS ȘI UZ DE FALS – Trimiși în judecată de DNA, directorii...

FALS ȘI UZ DE FALS – Trimiși în judecată de DNA, directorii Colegiului Șincai din Baia Mare sunt încă în funcție, deși legea prevede suspendarea lor până la pronunțarea instanței

DISTRIBUIȚI

FALS ȘI UZ DE FALS   Direcția Națională Anticorupție a finalizat urmărirea penală în dosarul penal nr. 239/P/2017 și a dispus trimiterea în judecată a directorilor Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia  Mare. Este vorba despre directorul Cristian Heuberger, acuzat de săvârșirea unui număr de patru infracțiuni de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, patru infracțiuni de uz de fals și a unei infracțiuni de fals în declarații; respectiv Rodica Elza Mureșan, director adjunc, pentru săvârșirea unui număr de patru infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale.

După ce au fost trimiși în judecată, la data de 8 august 2018, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ)Maramureș a fost informat oficial despre situația celo doi directori și, conform legii, aceștia trebuie suspendați din funcție până la finalizarea dosarului penal aflat pe rolul Judecătoriei Baia Mare. Până la această dată, ISJ Maramureș nu a făcut vreo comunicare, implicit nu a luat vreo decizie, în acest sens.

Demersurile acestea au fost făcute de către persoana vătămată în urma falsurilor săvârșite în intervalul iunie-iulie 2017, cu ocazia desfășurării concursului organizat pentru ocuparea postului de director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, Alina Pintescu. Pentru ocuparea acestui post au candidat cei doi, respectiv Alina Pintescu și Cristian Heuberger. Pe baza probațiunii administrate de către DNA, s-a stabilit faptul că, pentru a obține un punctaj mai mare la proba de Curriculum Vitae (CV), Cristian Heuberger ar fi întocmit în fals un număr de patru adeverințe care atestau în mod nereal că acest a avut anumite atribuții în cadrul instituției de învățământ la care și-a desfășurat activitatea, după care a determinat-o pe directoarea adjunctă a unității să le semneze, cu toate că aceasta nu avea delegare legală pentru a le semna.

Cristian Heuberger a uzat de adeverințele false, iar apoi, prin declarația pe propria răspundere, dată sub sancțiuni penale privind falsul în declarații, a atestat că adeverințele false sunt obținute în mod legal. La data de 08.08.2018, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a fost informat oficial despre faptul că cei doi directori ai colegiului au fost trimiși în judecată și, conform legii, aceștia trebuie suspendați din funcție până la finalizarea dosarului penal aflat pe rolul Judecătoriei Baia Mare. Până la această dată, după aproape o lună de zile, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș nu a comunicat un răspuns oficial”, se arată în comunicatul de presă transmis în data de 5 septembrie de către profesoara Alina Pintescu, prin avocatul Vasile Jurj.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA