spot_img
AcasăEvenimentFacerea de bine... Primarul Cherecheș se va judeca din nou cu cei...

Facerea de bine… Primarul Cherecheș se va judeca din nou cu cei pe care i-a ajutat! Nicolae Păun, deputatul țiganilor, va cere comisie de anchetă în cazul Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Nicolae Păun, va propune înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară care să se ocupe de cazul romilor de la Baia Mare, a anunțat miercuri Lavinia Stoica, consilier în cadrul Comisiei pentru drepturile omului.
„Domnul deputat Nicolae Păun, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, va convoca o şedinţă a comisiei în cadrul căreia va propune membrilor înfiinţarea unei comisii de anchetă, cu aprobarea plenului Camerei, care să se ocupe de acest caz”, a anunțat, conform Agerpres, consiliera acestuia, Lavinia Stoica. „Primarul de la Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a dat dovadă de segregare a romilor din acest municipiu, de discriminare şi de un rasism cras”. Ea a reamintit că edilul „a avut nenumărate acţiuni rasiste şi xenofobe de-a lungul timpului”.

Reprezentantul minorității rome în Parlament, Nicolae Păun, îl va interpela şi pe ministrul Administraţiei Publice şi îi va cere să spună ce măsuri vor fi întreprinse de către autorităţile locale pentru scoaterea familiilor de romi din mediul toxic. O interpelare va fi adresată şi ministrului Sănătăţii, iar prefectul de Maramureş şi primarul din Baia Mare vor fi chemaţi la audieri la comisie.

Lavinia Stoica a mai spus că Păun, în calitate de deputat al romilor, va elabora un document de poziţie pe care îl va trimite către toate instituţiile statului abilitate să rezolve acest caz, către toate forurile europene şi către Organizaţia Naţiunilor Unite şi, dacă va fi cazul, îl va acţiona în instanţă pe primarul municipiului Baia Mare.Nicolae Păun a solicitat sprijinul CNDC şi al tuturor celorlalte instituţii abilitate să soluţioneze acest caz.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA