AcasăActualitateSocialFACEBOOK - O nouă funcţie pe rețeaua de socializare. Ce poţi face...

FACEBOOK – O nouă funcţie pe rețeaua de socializare. Ce poţi face cu ea

spot_img

DISTRIBUIȚI

SOCIALIZARE. Facebook a anunțat o nouă schimbare. Rețeaua de socializare va implementa în curând o funcție de traducere automată care va permite afișarea aceluiași post în mai multe limbi.

Modulul de scriere a posturilor de Facebook va include facilitățile necesare prin care autorul să poată opta pentru traducerea automată și afișarea posturilor proprii în mai multe limbi.

Traducerea automată se face cu ajutorul sistemului de inteligență artificială dezvoltat de Facebook și va suporta 45 de limbi, printre care și limba română. Partea bună este că nu vom vedea toate traducerile pentru care autorul postului a optat în momentul compunerii. Facebook va afișa fiecărui utilizator versiunea corespunzătoare limbii alese în pagina de opțiuni.

În practică, chiar dacă un post a fost tradus automat în 45 de limbi, un utilizator care are setată ca limbă de bază engleza va vedea doar această versiune.

Scopul declarat al celor de la Facebook este dărâmarea barierelor lingvistice în cadrul propriei rețele sociale.

Creat inițial la Harvard, SUA, facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran.

În primele nouă luni din anul 2010 facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari.

În România facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA