Acasăsinucidere maramuresEXTREMIȘTI - Doi bărbaţi reţinuţi de unitatea antiteroristă ungară plănuiau să „execute“...

EXTREMIȘTI – Doi bărbaţi reţinuţi de unitatea antiteroristă ungară plănuiau să „execute“ un membru al Guvernului

DISTRIBUIȚI

Doi bărbaţi reţinuţi de unitatea antiteroristă din Ungaria (TEK) la sfârşitul săptămânii trecute plănuiau să „execute“ un membru al Guvernului de la Budapesta, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul de Interne Laszlo Tasnadi, citat de agenţia oficială.

Suspecţii sunt extremişti care fac parte dintr-o grupare organizată care se autointitulează „armată“, a afirmat Tasnadi într-o conferinţă de presă, fără a dezvălui alte detalii. Potrivit ministrului ungar de Interne, Sandor Pinter, suspecţii au afirmat că trebuie folosite armele pentru a forţa Guvernul „să predea puterea“. Serviciile de securitate ungare au intensificat activităţile de monitorizare după atacurile teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie, în care au fost ucise cel puţin 130 de persoane.

La începutul săptămânii, autorităţile ungare au anunţat că şase indivizi care aveau arme automate şi substanţe explozibile au fost arestaţi preventiv în Ungaria, în cursul unor operaţiuni pentru combaterea terorismului. Anterior, premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat într-un interviu că toţi imigranţii din Orientul Mijlociu şi din Africa prezintă risc terorist, dat fiind că nu li se cunosc identităţile.

adevarul.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA