Acasăsinucidere maramuresExpozitia digitala multimedia ”CONSTELAȚII ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE” isi mai asteapta publicul doar 7...

Expozitia digitala multimedia ”CONSTELAȚII ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE” isi mai asteapta publicul doar 7 zile

DISTRIBUIȚI

Numai până pe 15 noiembrie 2012 va putea fi vizitată expoziția digitală multimedia ”Constelații Românești Tradiționale”, parte a unui proiect interdisciplinar de anvergură sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național și care transpune în premieră muzeală românească, într-un format Hi-Tech, specificul viziunii românești despre cer în raport cu constelațiile occidentale, oficiale, recunoscute de Uniunea Astronomică Internațională. Vizitarea expoziției este gratuită.
Din luna septembrie și până în prezent peste 4000 de vizitatori au vizitat această expoziție eșantion și experiment muzeal unic în țara noastră, ce transpune în imagini și culoare, legende și explicații ontologice, perspectiva străbunilor noștri asupra Universului și asupra locului și rostului omului în Univers. Broșura proiectului și harta stelară a constelațiilor românești, aflate la tipar, sunt publicații care vor fi distribuite în toate colțurile țării, la planetarii, observatoare astronomice, asociații astronomice și personalități – ducând ”vestea” acestui proiect mai departe și care vor contribui, sperăm, în mod esențial la promovarea discursului tradițional, popular, asupra cerului, ca parte a istoriei astronomiei (astronomia populară) și parte esențială a istoriei culturii și civilizației românești.
Una dintre achizițiile valoroase ale proiectului este chiar o aplicație prin care vă puteți instala pe computer propriul planetariu virtual, din care apoi să accesați alături de cele 88 de constelații standard, constelațiile românești tradiționale ( www.planetariubm.ro ).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA