AcasăAlteleEconomicEXPORT ÎN PERICOL! – Zeci de mii de tone de grâu din...

EXPORT ÎN PERICOL! – Zeci de mii de tone de grâu din România, blocate de Egipt din cauza a 13 semințe de mac

DISTRIBUIȚI

EXPORT ÎN PERICOL!  Scandalul declanşat de autorităţile egiptene, care reclamă că 63.000 de tone de grâu importate din România ar fi fost infestate cu mac, are şi alte repercusiuni grave. Alte 3 vapoare încărcate cu cereale în valoare de peste 30 de milioane de dolari sunt blocate în portul Constanţa. Preţul grâului românesc a scăzut în ultimele două zile cu 10 dolari pe tonă și a ajuns la cel mai mic nivel din iulie.

Preţul grâului românesc vândut la export în portul Constanţa a scăzut drastic, cu 10 dolari la tonă, în ultimele două zile. Asta după ce Egiptul a anunţat că ia în calcul să renunţe la achiziţia unei cantităţi de 63.000 de tone pe motiv că ar fi fost infestată cu mac.

Scandalul a dus la blocarea altor 3 comenzi, în valoare de peste 30 de milioane de dolari.

Mai sunt încă două vapoare la încărcat. Chiar noi mai avem încă unul la încărcat în momentul de faţă. Ceilalţi vânzători au sistat încărcările. Ceea ce am făcut şi noi. Nu înţelegem să lucrăm cu nişte parteneri care schimbă regulile jocului după ce meciul a început„, a declarat pentru Ştirile TVR Mihai Anghel, exportator de cereale.

Un scandal privind calitatea grâului românesc poate avea repercusiuni radicale asupra credibilităţii mărfii româneşti pe piaţa internaţională, subliniază şi analistul Gabriel Razi.

Exportatorul susţine că marfa a fost verificată şi că nu au fost descoperite probleme. Mai mult, posibila prezenţă a macului în containerele cu grâu nu reprezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor, subliniază experţii.

Citește continuarea, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA