AcasăEvenimentEXPLOZII SIGHET - Darius Perhaita a fost prezenta la procesul de astazi....

EXPLOZII SIGHET – Darius Perhaita a fost prezenta la procesul de astazi. Patru dintre inculpati si-au recunoscut vina (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Petru Andrei Lazarciuc, Daniel Ulici, Daniela Patraus si Adrian Stefan Patraus, inculpati in dosarul exploziilor de la Sighetu Marmatiei din 19 februarie 2012, sunt cei care au optat pentru procedura simplificata de judecata si astfel vor beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime. Si tot pentru pentru prima data de la inceputul procesului, in sala de judecata s-a aflat si ofiterul criminalist Darius Perhaita, ranit grav in cea de a doua explozie. 

„Poate se va amana din nou. Este pentru prima data cand vin la sedinta. Eu sper ca judecatorii sa se comporte asa cum e normal, dupa lege. Toate pretentiile le-am formulat in procesul de civil, la dosar. Probabil vor mai fi termene. Eu cred ca doi-trei ani ar fi rezonabil pentru a se finaliza dosarul cu toate hotararile de atac” a declarat inainte de a intra in sala ofiterul criminalist Darius Perhaita.

„Noi suntem aici pentru explozia de la Sighet de acum un an si cateva luni. Procesul a inceput pe data de patru octombrie , proces la care fiecare infatisare a debutat cu o amanare. Speram, asa cum a spus si Darius, ca procesul sa dureze rezonabil. Noi speram din tot sufletul sa raspunda cei care se fac vinovati. Vrem doar sa se faca dreptate. Darius a vrut sa vina si la alte termene dar era in spital. Acum fiind acasa si-a dorit din suflet sa vina” a declarat sotia lui Darius.
„La termenul de astazi s-a trecut la audierea inculpatilor care au inteles sa prevaleze de dispozitiile articolul 320 indice 1, in sensul ca acestia au recunoscut faptele asa cum au fost prezentate in actul de sesizare a instantei. Instanta a acceptat aceasta cerere. Acestia, e adevarat ca au fost trimisi in judecata, doar pentru infractiuni de fals si infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. S-au pus concluzii pe fond cu privire la cei patru iar la termenul urmator instanta urmeaza sa audieze celelalte persoane care nu au inteles sa se prevaleze de aceste dispozitii din Codul de Procedura Penala. Dupa cum foarte bine se stie cererile dansului sunt de solutionare cu celeritate a acestui proces in raport in principal de starea sanatatii dansului. Instanta pana la acest moment a dat dovada de celeritate insa modalitatea de desfasurare a procesului si normele de procedura preved anumite chestiuni peste care nu se poate trece. Principalele cereri ale dansului sunt de aflare a adevarului cu privire la cele intamplate in data de 19 februarie 2012 la Sighet. Dansul are cele mai grave leziuni. Din pacate starea sanatatii dansului este precara. Este stabila la acest moment si avanseaza lent dar di fericire avanseaza. Acest este cel mai important lucru in acest moment” a declarat Flaviu Avram, unul dintre avocatii lui Darius Perhaita.
Urmatorul termen de judecata, la care se va citi rechizitoriul si se va trece la audierea inculpatilor, care nu au recurs la masura simplificata a fost stabilit pentru 6 iunie 2013.

CITESTE AICI TOATE DETALII DESPRE CINE SUNT PERSOANELE INVINUITE

VEZI AICI IMAGINI VIDEO DIN 19 si 20 FEBRUARIE 2012 DIN SIGHETU MARMATIEI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA