Acasă Eveniment ACTUALIZARE 2/ EXPLOZIE ÎN BAIA MARE - Peste 30 de persoane evacuate...

ACTUALIZARE 2/ EXPLOZIE ÎN BAIA MARE – Peste 30 de persoane evacuate dintr-un bloc de pe strada George Enescu

DISTRIBUIȚI

EXPLOZIE ÎN BAIA MARE  O explozie puternică a avut loc în această dimineață într-un apartament de pe strada George Enescu din Baia Mare. Potrivit autorităților, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Mai multe echipaje de pompieri militari, jandarmi, polițiști și ambulanțe au ajuns imediat la fața locului. Potrivit primelor informații, s-a impus evacuarea a aproape 40 de persoane din bloc.

La fața locului au ajuns și reprezentanții firmei de distribuție a gazelor. Autoritățile verifică în aceste momente dacă structura blocului a rămas intactă. Momentan nu se știe care a fost cauza exploziei.

ACTUALIZARE:

Potrivit ultimelor informații, se pare că explozia s-a produs din cauza instalației de gaz de la aragaz, care era montată greșit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului Maramureș, Dan Bucă, ISC efectuează verificări pentru a stabili dacă structura de rezistență a blocului a fost afectată de explozie. În cazul în care structura a fost afectată, se va impune evacuarea și relocarea locatarilor, iar jandarmii și poliția trebuie să asigure paza bunurilor materiale ale acestora.

ACTUALIZARE 2:

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, alături de prefectul județului Maramureș au ajuns la fața locului. Primarul s-a interesat atât de persoanele aflate în imobilul în care s-a produs explozia, cât și de starea celorlalți locatari ai blocului. Se pare că în apartamentul explodat locuiește o persoană vârstnică și cu nevoi speciale. Primarul a luat primele măsuri pentru ca băimăreanul de 60 de ani să aibă unde să locuiască pentru moment, în regim hotelier. Mai mult, o altă persoană afectată de explozie a fost transportată, la intervenția primarului, la o creșă, unde a primit o masă caldă și a rămas pe toată perioada intervenției.

S-a intervenit în sistem integrat pentru gestionarea situației de urgență generate de explozie. Nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite. Explozia a produs pagube materiale. Echipele de intervenție au procedat la închiderea circulației rutiere, asigurarea perimetrului zonei afectate, sistarea alimentării cu gaz metan și energie electrică a imobilului. Inițial s-au autoevacuat 10 persoane, iar ulterior de către echipele de intervenție au fost evacuate 44 de persoane. Deflagrația s-a produs la etajul III al imobilului, datorită montării defectuoase a unui aragaz într-o locuință, conform verificărilor efectuate de specialiști”, a spus prefectul Nicolae-Silviu Ungur. Explozia a afectat patru garsoniere. Evaluarea preliminară a relevat faptul că mai afectate sunt trei locuințe. De asemenea, au fost avariate două autoturisme. Suflul exploziei a dislocat geamuri din peretele exterior al imobilului. Angajații Inspectoratului Județean de Construcții Maramureș au procedat la verificarea structurii de rezistență a imobilului. Cetățeanul care locuia în garsoniera unde s-a produs explozia, a fost transportat pentru investigații medicale la UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Situația acestuia a fost discutată împreună cu primarul Cătălin Cherecheș și având în vedere faptul că, deocamdată nu poate locui în garsonieră, s-a luat decizia cazării în regim hotelier, fiind o persoană în vârstă și cu nevoi speciale. O altă persoană afectată de explozie a fost transportată la intervenția primarului Cătălin Cherecheș, pe perioada intervenției, la o creșă din apropiere, unde a servit masa caldă. Structura de rezistență a blocului nu a fost afectată de explozie. După verificările efectuate de către specialiști, cetățenii au revenit în imobil. Angajații societății de salubrizare au procedat la curățarea zonei afectate de producerea exploziei, respectiv a străzii. S-a reluat circulația rutieră și pietonală în zonă. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Baia Mare va proceda la evaluarea pagubelor și va stabili fondurile necesare pentru reparații. De asemenea, se va proceda la identificarea persoanei care a montat greșit aragazul. La intervenție pentru eliminarea efectelor negative au participat efective și mijloace tehnice de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” (două autoturisme de primă intervenție și comandă, echipaj de prim-ajutor, două autospeciale de stingere a incendiilor, autospecială pentru victime multiple, doi ofițeri și 10 subofițeri), de la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș (patru echipaje și opt agenți de poliție), de la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș (3 jandarmi în echipaj mixt cu poliția și 6 jandarmi în dispozitiv), de la Inspectoratul Județean în Construcții Maramureș, EON Gaz, CLSU Baia Mare”, se arată în comunicatul transmis de către CJSU Maramureș.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA