AcasăLifestyleEXPLICAȚIE PE SCURT - Un medic spune pe înțelesul tuturor care este...

EXPLICAȚIE PE SCURT – Un medic spune pe înțelesul tuturor care este diferența dintre COVID-19 și o gripă normală

DISTRIBUIȚI

Un medic din Marea Britanie explică pe înțelesul tuturor care este diferența dintre o gripă normală și virusul COVID-19, dar și morivul pentru care noul coronavirus este mult mai periculos. Hugh Montgomery este medic şi director al Centrului de Sănătate al Colegiului Universitar din Londra. Într-o interviu pentru postul public britanic Channel 4, el a explicat de ce este atât de agresiv noul virus.

Dacă sunt infectat cu gripa obişnuită, voi infecta la rândul meu, în medie, cam 1,3 sau 1,4 oameni. Dacă ar exista acest raport. Şi dacă acei 1,3 sau 1,4 ar da-o mai departe, la al doilea nivel de răspândire, până când asta se va fi întâmplat de 10 ori eu am devenit responsabil de circa 14 cazuri de îmbolnăvire. Acest coronavirus este foarte, foarte contagios, deci fiecare persoană o dă la trei altele. Nu sună a fi o mare diferenţă, dar dacă fiecare din acele trei persoane o dau mai departe la trei şi asta se întâmplă de 10 ori eu devin responsabil de infectarea a 59.000 de persoane”, declară medicul, potrivit Libertatea.ro

O mică parte dintre cei bolnavi vor avea simptome mai serioase şi un procent şi mai mic dintre aceştia vor ajunge la terapie intensivă, undeva în a 10 zi de boală. Acolo încep însă problemele pentru întregul sistem. „Acolo, dacă eşti în stare critică, viaţa ta va fi salvată. Sau nu. Şi asta este problema: dacă avem resurse limitate, ceea ce avem – un număr limitat de ventilatoare mecanice, de doctori, de asistente, ceea ce e în regulă, pentru că nu putem funcţiona cu o capacitate uriaşă în exces tot timpul. Dar, dacă copleşim sistemul, nu vom putea asigura îngrijirea necesară pentru aceşti oameni”, explică el.

Sursă: Libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA