AcasăActualitateSocialEXPERȚII AUTO AVERTIZEAZĂ – O nouă înșelătorie pe piața mașinilor second-hand din...

EXPERȚII AUTO AVERTIZEAZĂ – O nouă înșelătorie pe piața mașinilor second-hand din România: samsarii vând mașini declarate „daună totală”

spot_img

DISTRIBUIȚI

EXPERȚII AUTO AVERTIZEAZĂ Samsarii vând mii de mașini reparate sumar după ce au fost declarate daună totală și trebuiau retrase din circulație. Deseori, autoturismele nu mai au nici măcar sisteme de airbag funcționale și pun în pericol, în orice moment, siguranța șoferilor, avertizează experții în domeniul auto.

  • „Îţi dau cuvântul meu de onoare dacă nu merge maşinuţa asta ireproşabil!
  • A fost lovită?
  • Nu! A fost doar aripa asta schimbată.
  • De ce aţi schimbat-o?
  • Îţi dau cuvântul meu uite aici avea rugină.”

București. Zona de sud. Străzile sunt pline de samsari care vând mașini la mâna a doua, cele mai multe din import. Puțini cumpărători știu însă că multe dintre autoturismele scoase la vânzare au fost reparate după ce au fost declarate daună totală și ar fi trebuit retrase din circulație. Acum sunt un pericol pentru șoferii care le cumpără, scrie Știri.TVR.ro.

Acele mașini de cele mai multe ori au avut parte de niște cârpeli, nu niște reparații. Se înlocuiesc niște piese care sunt vizibile dar în spatele acelor piese vizibile se ascunde de fapt un dezastru” – președinte Asociația Societății de Serviceuri Auto Independente, Cristian Muntean.

Experții avertizează că fenomenul ia amploare din cauza unui vid legislativ. În Europa de Vest, mașinile declarate daună totală nu pot fi reparate și repuse în circulație.

În România însă, legislația nu este la fel de dură. Așa că, sub pretextul că le importă pentru piese, samsarii le repară și le vând. Câștigă bani frumoși mai ales că multe sunt mărci de lux care ajung să coste până la 20.000 de euro.

În condițiile în care samsarii de mașini fac o mașină din bucăți și nici măcar nu îți aduc la cunoștiință faptul că ea a fost, la un moment dat, considerată daună totală în mod clar este vorba despre o infracțiune și respectiv infracțiunea de înșelăciune.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA