Acasăsinucidere maramuresExpeditie in premiera. Gandharva Chuli, un varf ce urmeaza a fi cucerit...

Expeditie in premiera. Gandharva Chuli, un varf ce urmeaza a fi cucerit de doi baimareni (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Gandharva Chuli , un vârf  pe care, oficial, nu a călcat picior de om, ar putea fi „cucerit” de doi băimăreni. Cosmin Andron şi Cristina Pogăcean pornesc astazi către Himalaya cu intenţa unei premiere, expediţia urmând să se desfăşoare pe o perioadă de aproximativ o lună.
Băimărenii Cosmin Andron şi Cristina Pogăcean şi-au pus in plan să cucerească un vârf  rămas neescaladat de vreun alpinist până in prezent, fapt certificat de oficialii nepalezi. Cei doi şi-au propus să deschidă un nou traseu tehnic pe peretele sud vestic al muntelui Gandharva Chuli ,inalt de 6.248 de metri, din masivul Annapurna, Nepal. Pregătirile pentru abordarea muntelui vor incepe pe 29 aprilie, instalarea taberei de bază este planificată o zi mai târziu, ascensiunea urmând să aibă loc incepând cu 3 mai. Intoarcerea in ţară este planificată pentru 15 mai.
Cosmin Andron  practică alpinismul din 1989, iar din 2010 lucrează exclusiv ca şi ghid montan , fiind membru al Clubului Alpin Român. Printre reuşitele băimăreanului  se numără escaladarea, in premieră mondială a unui număr de cascade de gheaţă in masivul Qionglai. La rândul ei, Cristina Pogăcean practică alpinismul din 2004. Din 2005, a participat la numeroase competiţii de escaladă sportivă , pe gheaţă şi dry-tooling, obţinând, până acum 20 de premii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA