AcasăActualitate112EXERCIŢIU DE PARAŞUTARE - 12 militari americani, răniţi la simularea atacului asupra...

EXERCIŢIU DE PARAŞUTARE – 12 militari americani, răniţi la simularea atacului asupra bazei de la Câmpia Turzii

DISTRIBUIȚI

EXERCIŢIU DE PARAŞUTARE Un număr de 12 militari americani s-au rănit în timpul unui exercițiu de parașutare, în cadrul Swift Response 17-1, ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Potrivit reprezentantului armatei americane, Brent M. Williams, din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, ofițer care se ocupă de comunicare, cei 12 militari care au suferit răni în urma parașutării au fost internați la Spitalul Militar.

În urma tratării medicale, zece vor fi externați în decurs de 24-48 de ore, iar alți doi urmează să rămână internați pentru tratament și observații.

Brent Williams a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore.

”Acest tip de operațiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc.

Liderii noștri fac eforturi să reducă acest risc și să identifice măsurile de siguranță și să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul.

Am efectuat și eu asemenea antrenamente, am sărit cu parașuta din avion, nu este deloc o aterizare ușoară”, a declarat Brent William, telefonic, corespondentului Agerpres.

El a subliniat că deși reprezentanții forțelor armate americane iau ”foarte în serios” orice incident, oricât de minor, faptul că 12 militari din cei 500, câți au participat la operațiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat ”un procent satisfăcător de mic”.

Exercițiul din noaptea de vineri spre sâmbătă a presupus parașutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii.

Baza a fost locul desfășurării altor două exerciții care s-au desfășurat vineri și sâmbătă.

În cadrul primului exercițiu, nouă avioane Hercules C130 au parașutat tehnică militară grea lângă bază, iar în cursul dimineții de sâmbătă a avut loc un alt exercițiu de asalt bazat pe un scenariu care presupunea înconjurarea și ocuparea bazei aeriene.

Toate acestea au avut loc în cadrul exercițiului Swift Response 17-1, exercițiu de sprijin pentru exercițiul multinațional Saber Guardian 2017, la care au participat forțe și mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas și 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari și tehnica aferentă, din Forțele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal și tehnică aferentă, iar din Forțele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate și sisteme de apărare antiaerienă Gepard.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA