spot_img
AcasăEvenimentEXERCIȚIU DE ALAMARE - Accident chimic în Baia Mare

EXERCIȚIU DE ALAMARE – Accident chimic în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

În conformitate cu Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgentă pe anul 2015 al judeţului Maramureş şi cu Planul de Analiză şi Acoperire a Riscului din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare, în data de 14.10.2015 se va desfăşura un exercitiu de alarmare publică în caz de accident chimic pe timpul transportului substanţelor periculoase.

Prin acest exercitiu se urmăreşte organizarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrul operativ din municipiul Baia Mare, pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui accident chimic, punerea în aplicare a Planului de Analiză şi Acoperire a Riscului, desfăşurarea acţiunilor de intervenţie pentru limitarea şi înlaturarea urmărilor unui accident  cu poluare chimică, respectiv activitatea populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici la introducerea semnalelor”Alarmă Chimic㔺i “Încetarea alarmei”.

În data de 14.10.15 la ora 10:05  va fi transmis, prin mijloacele de alarmare instalate în municipiul Baia Mare, semnalul acustic “Alarmă Chimică” constând în 5 semnale acustice cu durata de 16 sec. fiecare, cu pauză de 10 sec. între ele, pentru alarmarea popuaţiei în urma producerii  unui accident  chimic pe strada Mărgeanului, la intersecţia cu strada Fabricii, în care este implicată o cisternă ce transporta toluen diizocianat. Fiind o substanţă deosebit de toxică, se va opri circulaţia pe ambele sensuri de la intrarea la SC REMAT SA de pe strada Mărgeanului pîna la serele SPAU şi pînă la S.C. Cozmircom SRL pe strada Fabricii, stabilindu-se o zonă de izolare cu o rază de cca.200m, realizarea protecţiei populaţiei prin evacuare şi izolare în spaţii închise cu etanşarea uşilor şi ferestrelor şi transmiterea câtorva reguli de comportare ce trebuiesc luate imediat după producerea accidentului. La terminarea exercitiului va fi transmis continuu, timp de 2 minute, prin mijloacele de alarmare instalate, semnalul acustic ”Încetarea alarmei” semnificând încheierea exercitiului.

REGULI  DE  COMPORTARE la recepţionarea semnalului ”ALARMĂ CHIMICĂ”:

– Întrerupeţi orice activitate;

– Nu intraţi în panică;

– Înştiinţaţi şi vecinii despre pericol;

– Folosiţi masca contra gazelor sau batista umezită pentru protejarea căilor respiratorii şi adăpostiţi-vă în cea mai apropiată încăpere care poate fi etanşată;

– Etanşaţi foarte bine geamurile şi uşile folosind bandă adezivă sau alte materiale;

– Procedaţi la fel şi cu adăposturile de animale şi păsări;

– Lăsaţi deschis radioul şi televizorul pe posturile locale pentru a recepţiona comunicatele ce se transmit;

– Părăsiţi încăperea numai la ordinul organelor de protecţie sau la semnalul de sirenă “Încetarea alarmei”.

Nu uitați, printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile!                                                           

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA