AcasăAdministrațieEXEMPLU DE BUNĂ PRACTICĂ - Delegați din India au venit în Baia...

EXEMPLU DE BUNĂ PRACTICĂ – Delegați din India au venit în Baia Mare pentru a lua exemplul românesc în reforma sistemului de protecție a copilului

DISTRIBUIȚI

Între 13 și 17 mai, la invitația Hope and Homes for Children, Baia Mare a fost vizitată de o delegație din India. Reprezentând nivelul federal și 3 state, judecători și experți UNICEF pentru protecția copilului au vizitat programele dezvoltate în Maramureș.

Delegația a avut ocazia să discute modul de funcționare, succesele și lecțiile învățate în implementarea reformei din domeniu cu reprezentații autorităților locale și județene, dar și cu factorii decidenți de la nivelul Primăriei Municipiului Baia Mare.

Membri delegației au fost interesați de reformele legislative, dezvoltarea forței de muncă și profesionalizarea ei în domeniul serviciilor sociale și serviciile de la nivelul comunităților care să ducă la prevenirea separării copiilor de familii și dezvoltarea comunităților.

Am avut onoarea să primesc vizita unei delegații pentru reforma sistemului de protecție a copilului din India. Oaspeții noștri au vizitat serviciile dezvoltate în Baia Mare și în alte localități din Maramureș, începând cu servicii și mecanisme de prevenție, dezvoltare a comunităților, reintegrare și sprijin pentru familii, servicii pentru tinerii care părăsesc sistemul și servicii alternative de îngrijire pentru copii. Mă bucur nespus atunci când Baia Mare, Maramureș, România sunt luate drept un exemplu pozitiv și modele de bună practică. La finalul vizitei am avut plăcerea să le prezint oaspeților noștri și câteva dintre investițiile realizate pentru dezvoltarea cultural – turistică, am vizitat alături de ei Piața Cetății și Turnul Ștefan, obiective de care s-au arătat încântați”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA